Čisto pravilno: kako očistiti pas iz različnih materialov

kako očistiti pasovni pas
Kako očistim pasu?
Foto: Getty

Katere materiale so zapestnice za ure?

Način čiščenja zapestnega traku je v celoti odvisen od tega, kateri material je bil uporabljen za ustvarjanje. Ne morete očistiti, na primer usnja in srebra. Ti materiali imajo povsem drugačne lastnosti. Zato je zelo pomembno, kako in kako očistiti ročne ure različnih tipov.

Torej, od česa se trakovi:

· Koža;

· Krpo;

· Jeklo;

· Srebro;

· Zlato.

Vsi imajo lahko neke vrste škropljenje ali obarvanje, razen dragocenih ali brez njega. Od tega praktično ni odvisno, kot da očistite uro. Vendar morate biti previdni in ne poskušajte brisati jermena med čiščenjem v prahu.

Kako lahko očistim uro ali gledam trak?

Za vsak material morate izbrati lastno metodo in sredstva za čiščenje. To je zelo pomembno, ker v nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da bi pas trajno poškodoval, kar ne prispeva k gospodarnosti in udobnosti. Zelo pomembno je, da ne pozabite odstraniti ure iz pasu, tudi če so vodotesni. Kar je uporabno za zapestnico, ni vedno koristno za telo.

Za čiščenje kože bodo potrebne sestavine, kot so tekoče milo, nekaj kapljic amoniaka in vode. Potrebno je močno raztopino mila z dodatkom amoniaka. Nato z kosom bombaža ali krpo, ki ne pušča vlaken, namočene v raztopino, nežno obrišite obe strani zapestnice. Po tem rahlo sperite z rahlo vlažno krpo z navadno vodo, dopolnite z brisačo in pustite, da se posuši. Če je koža lahka, je to, kar lahko očistite uro: en surov protein, razredčen v kozarcu mleka.

Tkanina je popolnoma očiščena z ne-togo čopičem za pranje posode, po kateri se splakne v tekočo vodo.

Srebro je treba očistiti takole: mešajte namizno kislino in soda, nato s tem produktom pomešajte vsako napetost zapestnice in počakajte pol ure. Potem obrišite z rahlo vlažno krpo. Po poliranju površine z mikrovlakno je potrebno. Lahko tudi očistite jeklo.

Ampak zlato mora biti polirano z navadnim prahom ali otroškim prahom. Na flanelno platno se nanese majhna krpa, po kateri se površina temeljito polira. Sestava vlaženja ni priporočljiva, bolje jo obrišite z mehko in suho krpo.

Prav tako je koristno vedeti: kako odpreti pokrov elektronske ure