Glavne značilnosti holofiber blazinic

vzglavnik holofayber
Hollofiber blazine
Foto: Getty

Značilnosti vzglavnikov iz holofiberja

Hollofiber je vrsta umetnega poliestrskega materiala. Sestavljena je iz vlaken, ki so zvita v obliki majhne kroglice. Zahvaljujoč temu lahko polnilo zadrži mehko in zračno obliko dolgo brez zdrsa. Vendar ima tudi druge značilnosti.

• Lahka teža. Blazina iz holofaybera – odličen spremljevalec na dolgi poti. Ne bo bremenila vrečke.

• Ne absorbira vlage in vonjav. To vam omogoča, da postelja vedno ostane suha in sveža.

• Hypoallergenicity. Hollofayber v svoji sestavi ne vsebuje alergenov, kar bi povzročilo ustrezno reakcijo telesa. Poleg tega v tem polnilu niso najdene prašne pršice.

• Trajnost. Z ustrezno skrbjo vam bo vaš vzglavnik dolga leta. Hkrati pa ne bo izgubila oblike, bo ostala tako udobna in mehka.

Na splošno so ocene o blazinah iz holofayberja zelo dobre. Z njihovo pomočjo so mnogi ljudje resnično pozabili na problem alergij in počasi spali ponoči. Da bi razumeli, kako vam ta možnost ustreza osebno, je vredno poskusiti.

Kako priti blazino iz holofiberja

Na žalost je nemogoče perilo z enim polnilom v pralnem stroju. Ne glede na to, katero izbirno rutino izberete, se holofajber zvije dol in ga ne bo mogoče vrniti v svojo prejšnjo obliko.

Vendar pa je z rokami zelo enostavno umijte izdelek. Dovolj je, da vlijemo hladno vodo v bazenu (približno 20-25 stopinj), dodamo tekoči detergent in pustimo blazino v vodi pol ure. Nato je treba nežno sprati v čisti vodi in nežno stisniti. Izdelka ne morete odviti.

Zaščitite vzglavnik v vodoravnem položaju. V idealnem primeru je bolje narediti na prostem. Občasno ga je treba premagati.

Za vzglavnikom iz holofaybera je potrebno skrbno poskrbeti, tako da se njegove pozitivne lastnosti ohranijo čim dlje.

Če je napernik preveč onesnažena, je treba odstraniti holofayber in tkanino – umiti v pralnem stroju z ustreznimi sredstvi. Polnilo ni težko vrniti naperniku.

Kot vidite, je vzglavnik iz tega materiala odlična rešitev za otroške in odrasle sobe. Ne škoduje zdravju in lahko traja res dolgo časa. Hollofayber je alternativa običajnemu puhu ali sintetonu.

Zanimivo je tudi: namizni pribor iz bambusa