Izdelujemo preproste patties testa

Sladke pite
Patties iz testa: kako kuhati
Foto: Shutterstock

Za pripravo pite se uporabljajo različne vrste testa: kvas, bezdorozhevoe, lupine, kefir. V tem primeru se lahko samo kvasovkano testo na več različnih načinov gnezdi: nekdo izliva kvas direktno v moko, drugi pa jih najprej napolnijo v toplo mleko, drugi pa v kompozicijo dodajajo jajca. V vsakem primeru, da bi našli vašo idealno različico testa za pite, obstaja le en način – poskusiti.

Najpreprostejše kvasovkano testo za pite

Potrebovali boste:

– 1 kg moke – paket suhega kvasa – 2-3 žlice sladkorja – sol po okusu – paket masla – 350-400 g vode.

Pražite moko v ponev ali skledo, premešajte z kvasom, sladkorjem in soljo. Nato ostanite v vodi v oljčnem olju, naredite žleb v moki in nalijte nastalo mešanico. Po tem lahko gnetete testo. Naredite to neposredno v posodo ali premešajte testo na mizo – to je odvisno od vas. Zato je treba dobiti elastično homogeno maso.

Ne poskušajte izliti celega kilograma, ampak 800 g moke. Če testo ni dovolj debelo, vas prosimo, da dodate več

Testo pokrijte s plastično folijo in jo pustite na toplem mestu uro in pol. Ko se dvigne, jo drži in pusti še 30 minut. V tem času lahko naredite nadev za pite. Za ta test je primerna zapolnitev jabolk s cimetom.

Slastno polnjenje sladkih pite

Potrebovali boste: – približno 1 kg jabolk (po možnosti mehka, vendar sveža pridelava bo storila) – 1 kozarec sladkorja (lahko je manj, odvisno od vašega okusa) – 1-2 ščepec zemlje cimeta.

Odlepite jabolka iz semen in jeder, razrežite na srednje rezine (ne morete lupiti lupine) in mešati s sladkorjem in cimetom. Da bi zagotovili, da med cvrtjem ali pečenjem sladkega sirupa ne iztekajo pite, je treba dovoliti polnjenje. Mešanico jabolčnega sladkorja postavite na majhen ogenj in pustite, da se sladkor raztopi. Neprestano mešajte, vendar ne pustite, da se polnjenje zavre – celoten postopek ne sme trajati več kot 2-3 minute.

Kako narediti pite pravilno

Najlažji način je, da se testo ne iztisnejo, ampak iz njega izvlecite okrogle kocke in nato neposredno v dlani roke, da oblikujete torte iz njih. Ne polagajte preveč, saj se lahko poškoduje. Postavite parabo in celotno kožico na vrhu je treba namaščiti s pretepljenim jajcem, tako da med pečenjem patty ne odstrani, njene strani pa so rdeče in ustno zalivanje.

Medtem ko piti, zaprite okno: testo ne prenaša osnutkov

Preden pošljete obrazec za pito v pečico, pustite stati pri sobni temperaturi 10-15 minut.