Kaj je koristno za piščančje juhe?

UPORABA ŽIVLJENJA

Piščančja juha je koristna tudi pri boleznih želodca. Ekstraktivne snovi, vsebovane v juhi, povzročajo “len” želodec za delo. In mehka, nežna vlakna mesa igrajo vlogo varovala, ki privlači prekomerno kislino za gastritis, sindrom razdražljivega želodca, dvanajstnično razjedo.

NE INFLAMMACIJA

Piščančja bujona olajšuje prehlad in skozi encim lizocim, ki zavira aktivnost bakterij in virusov.

Uporaba vroče piščančje brokole za prehlad in gripo preprečuje stagnacijo sluzi v zgornjem dihalnem traktu. Vroča, s paro sproščena juha sama čisti nos dobro, toda za izboljšanje zdravilnega učinka je priporočljivo dodati čebulo, česen, ščepec cajnovega popra ali žlico naribanega svežega ingverja.

PIKOVANJE BULLON RECIPE

Kosi piščanca (skupna teža – 1 kg) damo v velikem ponoru, prelijemo vodo (2,5-3 litra), položimo korenje, koren peteršilja, čebulo in kuhamo pod pokrovom. Pena, ki se pojavi na začetku vrenja, se odstrani z mufinom. Zmanjšajte toploto in kuhajte eno do dve uri (odvisno od velikosti karkase).

Pripravljenost piščanca se določi z vilicami. Če se vtič zlahka prilega, je meso pripravljeno. Piščanca je treba vzeti ven, juho je treba filtrirati.

Bon appetit!

Tudi na temo:

  • Jesen za gurmane: sezonske dobrote Končna jesen in zgodnja zima sta čas za resnične sladokusce, ko paradižnik kumare, ki so nadležne za poletje, gredo v ozadje in telo potrebuje nove okusne občutke. Predstavljamo seznam predstavnikov jesensko-zimske sezone, ki so najsvetlejša po okusu in barvi.
  • Ingver: nasveti, recepti Začinjen, pikant, dajanje paprike in limone, osveži in prikliče okus. Skoraj najbolj uporabne “vroče” začimbe, se odlično ujema z vsemi izdelki.
  • Prehrana in imuniteta: jesti in ne boli Čas je, da pripravimo vaše telo na nastajanje hladnega vremena. In ni treba iti v lekarno in kupiti multivitamine. Podpora imuniteti bo pomagal navadni hrani – jesti in ne boli!
  • 5 pravil jesenske prehrane Kaj in kako jesti jeseni, ne da bi zamrznili, se zaščitite pred sezonskimi virusi in ne pridobivate telesne mase.
  • Kaj jesti za hladno Izdelki in obroki, ki bodo olajšali potek bolezni in pospešili okrevanje.