Kako obesiti til na traku: prinašamo udobje z lastnimi rokami

kako obesiti til na traku
Kako obesiti til na traku
Foto: Getty

Kako obesiti trak na zavese

Med mnogimi različicami s kornjicami s posebnimi vezmi in sponkami za tradicionalni til je izbira konzervativnih metod, in sicer trakovi in ​​tanke navojne niti iz akrila ali kaprona. Ta način dekoriranja okna je preprost in ekonomičen, poleg tega pa ne ustvarja učinka ponderiranja, ampak nasprotno poudarja poudarek in občutljivost tila.

Med montažnimi možnostmi – prstani, očesci, kljuke, skrivni žepi za kljuke, tesnila za lambrequine in trakove (čipke, niti) – temu dajejo prednost, saj so najbolj primerni za til.

Začnimo izbrati kaseto. To se zgodi:

· Klasično. Ustvari neposredne gube – “stebre” tila;

Zigzag pletenica. Daje zavese zanimiv svetlobni ali cik-cak efekt;

Gosta barva za težke zavese;

· Prozorni trak, idealen za til;

Velcro ali Velcro, – trak, na katerem se nahajajo Velcro elementi. Za obešanje tila je udobno in hitro, lahko pa neugodno gibanje ali sunek vetra razbije nežne čipke ali jo poškoduje.

Pred nakupom merite odpiranje oken, velikost tila je treba kupiti s plusom plus najmanj pet centimetrov na robovih.

Ko izberete trak, bodite pozorni na navoje. Vedno jih je treba povezati z vozli na obeh straneh. V nasprotju s tem, da se tulle tulle ne dajo volumna in oblika, se bodo preprosto izgubile v traku, njihova pridobitev pa bo problematična. Obračamo se na dekoracijo in draperijo tila s trakom:

· Tila se lahko prišije s trakom na vrhu in nato potegne vrvice, da se oblikujejo in upognejo;

· Druga različica: trak ne zasežemo od zgoraj, in oddaljimo 10-20 centimetrov od roba. Ta metoda bo omogočila vizualno vizualizacijo preveč težke vogalov;

· Drug način: trak potujemo v predoblečeni tunel iz tila. Po tem, da “harmonika” in popraviti vozli, ki se skrivajo za spodnjo stran zavese. Ta metoda je primerna, če želite poudariti subtilnost in enostavnost tila, če pa ima vzorec, je bolje izbrati drugo metodo.

Na vprašanje, kako obesiti til na traku za zaveso, bo videoposnetek dal najbolj natančen odgovor. Ne slepi sledite navodilom za dekoriranje. Ne pozabite, da bo malo domišljije in izvirnosti poudarjalo udobje doma in slog.

V naslednjem članku: kako šivati ​​pletenice na til