Kokamela kokice: kuhajte doma

Kokamela kokice: recept
Kokamela kokice: recept
Foto: Shutterstock

Kaj potrebuješ

Za popcorn potrebujete: – 2 skodelice rjavega sladkorja; – 1 tsp. soli; – 1 kozarec masla; – 100 gramov koruznih zrnja ali 550 gramov pripravljenega koksa; – 1/2 skodelice koruznega sirupa; – tekoča tekočina; – 1 žlica. l. melase; – 1/2 žličke. soda; – 2 skodelice slanih arašidov; – 40 gramov rastlinskega olja.

Za mikrovalovno pečico potrebujete tudi litoželezno cvrtje s pokrovom ali stekleno posodo

Kako kuhati kokice v ponvi

Rastlinsko olje prelijemo čez ogrevano lito železo. Še boljše je, samo podmažite površino z oljem. Če jo pretiravate z maščobami, bo zračna koruza mastna. Nato prelijemo na koruze pripravljene koruze. Dno posode morajo pokrivati ​​le z eno plastjo. Tesno pokrijte pokrov s pokrovom.

Za vsa zrna, ki so enakomerno namočena v rastlinskem olju in imajo nežen in prijeten okus, večkrat stresamo posodo. Začetek postopka razkrivanja koruznih zrn boste določili z značilnim bombažem. Ko se ustavijo, je sladica pripravljena. Odstranite ponev s plošče in previdno odprite pokrov, tako da se kokica ohladi.

Kako kuhati kokice v mikrovalovni pečici ali v posebni napravi

Za pripravo kokice v mikrovalovni pečici vzemite stekleno posodo s pokrovom. Zrnite zrnca koruze v eno plast, dodajte majhno količino rastlinskega olja in nato zmešajte. Posodo pokrijte s pokrovom in vstavite mikrovalovno pečico štiri minute. Ko postanejo krpice zelo redke, je sladica pripravljena.

Za pripravo sladke koruze v posebni aparat ga vnaprej ogrejte na delovno temperaturo, nato pa jo izklopite pol ure, da jo ohladite. Nalijte rastlinsko olje na dno posode. Nalijte koruzna zrna v stroj in dodajte tekoče tekočino. Zaprite stroj s pokrovom in ga nato vklopite štiri minute. Ko se seme začne razpletati, bo to pomenilo, da je kokica pripravljena.

Kako narediti karamela Popcorn

Kuhano kokico položite na pecilni list, vnaprej položen s pergamentom. Vzemi lonec z debelim dnom in v njem združimo rjavi sladkor, koruzni sirup, melaso, olje in sol. Kesamovo mešanico kuhamo na srednji vročini, neprestano mešamo, dokler se ne začne vreti. Nato nadaljujte mešanje mešanice za nadaljnjih 5 minut, nato pa posodo odstranite s toplote in dodajte soda k njej. Mešajte mazo, dokler karamel ne osvetli in ne pene.

Vročo karamelno maso vlijemo v pekač s kokico. Na vrh lahko potresemo tudi majhne količine naribanega arašida. Vse skupaj zmešajte z leseno lopatico, tako da je bila kokica pokrita s karamelo. Po tem pustite pripravljen sladek ohlajen in suh.

Kokosovo kokorado shranjujte v tesno zaprti posodi

Če se ne zamrzne, pekač postavite v pečico eno uro in vsakih petnajst minut mešajte karamelno kokorico.