Kuhanje suhih gob: navodila po korakih

Posušene gobe
Posušene gobe
Foto: Shutterstock

Kaviar iz posušenih gob

To je tradicionalna prigrizek v sredi Rusije, najbolje je kuhati to jed iz cepsa. Za pripravo te jedi boste potrebovali: – 30 kosov. bele gobe; – 3 tbsp. žlice rastlinskega olja; – 2 korenja; – 5 glav čebule; – 1/2 žličke soli; – 1 čajna žlička kisa; – sol in črn poper po okusu.

Posušene gobe in pranje pod tekočo vodo. Zložite jih v globoko skledo in jih prelijte z vrelo vodo, pri čemer pustite 2-3 ure. Po želenem času jih vreli pol ure v vodi, v kateri so bili namočeni. Potem izpustite vodo in pustite, da se gobe ohladijo.

V tem času odlepite zelenjavo. Čebula, narezana na kocke, in korenje – tanke slamice. Pražite jih v rastlinskem olju do zlate rjave barve. Poskusite ves čas premešati, da ne izgorejo. Nato dodajte zdrobljene bele gobe v zelenjavo. Sol, poper in dobro premešajte. Ohlajimo ga 2 minuti in odstranimo s toplote. Kaviar sezono sperite z kisom, pustite, da se ohladi in ga nato očistite v hladilniku. Uro pozneje se lahko na mizi postreže gobarski kaviar.

Pri nabiranju gob, zavrzite tiste, ki imajo plesen, videti gnilo ali zdi vlažno na dotik

Gobe ​​v kremasti omaki

Sestavine: – 600 g posušenih gob; – glava čebule; – 1,5 tbsp. žlice moke; – 3,5 tbsp. žlice kisle smetane; – 250 ml smetane; – rastlinsko olje; – sol in črn poper po okusu.

Gobe ​​izberemo, speremo in vlijemo vrelo vodo 3 ure. Nato jih potisnite v cedilo in pustite, da se malo suši. Gobe ​​odrežite na velike koščke. V ponev segrejte rastlinsko olje, položite gobe in jih 30 minut zlijte na nizko temperaturo. Nato dodajte kocko, čebulo, sol, poper in kuhajte še 5 minut. Potresemo z moko in premešamo. Po nekaj minutah dodajte kislo smetano in smetano, ponovno premešajte in kuhajte še 7 minut. Izklopite ogenj in služi mizi s kuhano testenino ali krompirjem.

Suha gobova juha

Sestavine: – 250 g posušenih gob; – glava čebule; – korenje; – 3 litre vode; – 5 srednje velikih krompirjev; – sončnično olje; – kisla smetana.

Gobe ​​pripravimo, kot je opisano zgoraj, in 2 uri namočimo v vreli vodi. Po ustreznem času dodajte jim potrebno količino vode, ogenj in kuhajte 1 uro po vrenju. V rastlinskem olju frite korenje, razrezane na trakove in sesekljano čebulo. Pečemo na gobe. Dodajte kocke na kocke v juho in jih zavrite. Sol in kuhajte, dokler krompir ni mehak. Odstranite s toplote in pustite stati 15 minut. Nato izlijemo na plošče in služimo mizi s kislo smetano in zelenjavo peteršilja.