Pijte peko v kislo smetano

Braised pesa
Rdeča pesa, zamrznjena v kislo smetano: različni recepti
Foto: Shutterstock

Rdeča pesa, pražena v kislo smetano

Pijani pesa – to je odlična jed za mesne jedi, pire krompir, kuhanega riža. Potrebovali boste: – 2 srednje pesa – 1 srednje korenček – 1 majhen koren peteršilja – 2 žlici rastlinskega olja – 1 skodelica kisle smetane – 1 žlica moke – 1 žlička sladkorja – sol po okusu – 1 lovorjev list – 0,5 žličke kisa (6%).

S piščicami, korenčkom, peteršiljem in korenastim zelenjavnim krompirjem ponesrečite kruh. Zelenjavo dajte v lonec z rastlinskim oljem, jih ocedite s kisom, dodajte nekaj žlic vode in pustite majhen ogenj.

Zamrznjene pese lahko jedo hladno in vroče

Za gašenje zelenjave je potrebno 40 minut, ki se nenehno mešajo. Nato dodajte žlico moke v posodo in temeljito premešajte. Zdaj je potrebno peko piti s kislo smetano, dodati sol, dati sladkor, lovorjev list, zmešati in pustiti še 10 minut. Od končane sladkorne pese morate izvleči listje, tako da se grenkoba ne pojavi.

Da bi postal posodo bolj dišeče, je lahko okusen s ščepcem origana

Stew pesa s česnom in kislo smetano

Ljubitelji začinjeno hrano lahko privošči pesa, dušena s česnom. Cook je zelo preprosto, za to boste potrebovali: – 1 veliko rdeče pese – 4 stroki česna – 0,5 senzor vroče poper – 100 gramov kisle smetane – 2 zeleno čebulo pisalo – sol po okusu – poper po okusu.

Odlepite veliko pesa in rešetko na velikem graterju. Nato pečite na vročem rastlinskem olju deset minut. Česen, čebula in vroči poper se drobno sekata, jih pomešajte s kislo smetano. Maso prenesite v ponev s peko, poprom in soljo, premešajte. Čebulo za petelin ohladimo na nizko temperaturo pet minut.

Rdeča pesa, polnjena z zeleno v kislo smetano

Pesa, kuhana v tem receptu, še posebej mehko in dišeče. Kuhati jed, boste potrebovali: – 2 srednje kuhano rdeče pese – 1 velika čebula – 0,5 skodelice juhe – 1 žlica smetane – 1 žlica moke – 1 steblo zelene – 1 lovorjev list – sol okus – poper zemlja po okusu – 2 žlici rastlinskega olja.

Na toplo olje lepo poprsite čebulo in jokajte, dodajte v njej narezane majhne kocke zelene. Pokažite še nekaj minut in dodajte moko in kislo smetano, premešajte. Nato prelijmo juho in premešamo. Po 10 minutah se list trave in kruh razreza v tankoto skodelico v skodelico, sezono s soljo, poprom in petelinim pet minut. Postrezite na mizi in posujte z zelišči.