Starska hrana: pica iz Svetlakov in perlovka iz Shnurova

Sergej Svetlakov in veriga restavracij “Yammo … Pizza”

Sergej Svetlakov, veriga restavracij
Ime omrežja prihaja iz ameriškega vzklika “Yumm!” In prevedeno v rusko kot “Delicious!”
Foto: filmsko podjetje Bazelevs

“Mreža” YMM … Pizza “v Sankt Peterburgu obstaja že drugo leto, – pravi Sergej Svetlakov, udobno sedi za mizo svoje restavracije na Leninškem prospektu, v našem mestu se dogaja redko, vendar ga je Ženski dan uspel ujeti. – Čeprav se je vse začelo veliko prej, leta 2010, ko je moj prijatelj Vadim Kukhar odprl prvo restavracijo s tem imenom. Po treh letih smo se odločili združiti naša prizadevanja in začeli aktivno razvijati to podjetje, zdaj pa imamo 8 restavracij.

Hkrati se sploh ne ukvarjam s finančno stranjo, Vadim vodi celoten računovodski oddelek. Resnično mu zaupam in to je velik plus za naše odnose – se mi ni treba zmešavati z dokumenti. Picerija začne z dobičkom že od drugega meseca. Kot pravijo, dinamika je pozitivna, čeprav zdaj ne zaslužimo veliko. “

Veriga restavracij
Po zaslugi svetlakovih restavracij spominjajo na ameriške prigrizke
Foto: filmsko podjetje Bazelevs

“Naše sporočilo je” ameriška kakovost z rusko dušo “, igralec se strinja z glavno idejo. – Vadim in jaz sem veliko potoval po ameriških mestih in pokazal najboljše tehnologije. Zato so vse naše restavracije videti kot tipični ameriški restavraciji – Diner, vendar za razliko od drugih mreža picerije, v vsak naše institucije lepo in udobno otroški kotiček. To je pomembno, ker želimo, da ljudje preživijo čas v naših picerijah, in ne samo, da bi dobili ugriz, da bi jedli. Jaz osebno vztrajal, da mora imeti vsaka restavracija ima več plazemski zasloni na Navijači gledajo nogomet in hokej tekme, ki jih imamo, in ne v nekaterih temnih barih, kjer se je celotna družina ne bo prišel.

Recepti smo prišli sami. Začelo se je z eno noro noÄŤi v zaprti piceriji …

“Pripravili smo recepte zase. Začelo se je z eno noro nočjo v zaprti piceriji. Do zjutra smo zmešali najbolj nepričakovane sestavine, pečeno pico in imenovali za njih. Morali smo poskusiti vse … in dvakrat iti v lekarno, ker so bili nekateri izdelki nezdružljivi. Rezultat je podpis jed – pizza “Grand Canyon” s paradižnikovo omako, salama, feferoni, šunko, slanino, sveže gobe, čebulo in “mozzarella” sir. To je zaprta pica: ne vidite, kaj jeste, a ste okusni.

Na splošno menim, da je restavracijo treba oceniti glede na tri parametre: kakovost hrane, kakovost storitev in čisti WC. To velja za katero koli institucijo, ne le za naše omrežje.

In posel za mene je tesno povezana z delom: na primer, med snemanjem zaključnih prizorov iz filma “Christmas Tree 1914” v Konstantinovsky palači v bližini Sankt Peterburga, smo hranili 700 našega pico na premieri “Bitter-2” – drugega 400. In kot če bi bili izpolnjeni vsi “.

Veriga restavracij
Veriga restavracij
Veriga restavracij

Kje: Bolsheviks Ave, 8 (metro postaja “Bolševikov avenija”), Kosygin avenue, 24/1 (metro Ladozhskaya); Pr. Glory, 15/3 (postaja podzemne železnice “International”); Silvery blvd., 17/1 (metro postaja “Pionerskaya”); Prosveshcheniya avenija, 33 (metro postaja “Prosveshcheniya”), ulica 60 Zhukov, zgrada 1 (metro stanica “Veterani”); Leninsky Prospect, 87 (metro Leninsky Prospekt); Nakupovalno-zabavni center “Zhemchuzhnaya Plaza”, Petergofskoe sh., 51 (postaja podzemne železnice “Leninsky Prospekt”).

Delovni čas: Pon-ned, 11.00-23.00, pet, sob – do zadnjega gosta.