Диктам је невероватан планински чај са острва Крит. Правила пиваре

Диктам
Диктам
Фото: Схуттерстоцк

Диктам расте на тешко доступним мјестима – на литицама стијена, у равницама, каменитим кланцима. Ово је древна биљка, прва помињања тога више од две хиљаде година. Према митолошког легенди, Афродита сама је да се прикупља на обронцима Крита, до сада диктамус сматра биљка љубави, постоји традиција да дам своју љубав.

Корисна својства чаја

Древни исцелитељи веровали су да се инфузија диктамуса може излечити од било којих болести, како би се олакшало порођај. Традиција ретко се појављују без икакве основе за њихову појаву, па чак и да верује у универзалне спасење и лековитости диктамуса треба третирати са трпе због здравог скептицизма, да порекне корисна својства ове чудесне биљке није потребно.

Верује се да погаче ове биљке једу рањене животиње како би зарастале своје ране

Цретан оригано је заиста веома корисна биљка. Када се наноси унутар раствора за децу, то је одлично средство за ојачавање, стимулише метаболичке процесе у организму, регулише гастроинтестиналну активност. Поред тога, биљка има одређени анестетички ефекат, тако да његова инфузија може смањити болове у главобољу, стоматолошком, неуралгичном болу. Такође се користи за прехрамбене поремећаје и прехладу.

Коначно, чај направљен од диктамуса има пријатан укус и може се узети као тоник напитак, умјесто кафе и црног чаја.

Брев Дицтамус једноставно

Диктамни чај се може припремити или инфузирати (више концентрирани чај са израженим укусом). За једноставну процедуру пива довољно је чајника. Истина, метални или стаклени чајник неће радити – превише је лако дати топлоту и не могу одржавати жељену температуру чаја неопходну за пуну припрему 15-20 минута.

Због тога се препоручује да се котилицом користи керамички порцулан. Сува мешавина диктамуса се сипа са кључаном водом у количини од 1-1,5 кашичица за сваку чашу пића и остави се 10-15 минута, после чега се чај може пити. Ако желите, можете додати шећер, мед, лимун и друге зачине на чај који добијате. Инфузија је припремљена по истом принципу, али у термосу, где инсистира на најмање два сата.

Кретан оригано даје богат укус и арому, тако да се може пити неколико пута

Понекад трава није парова, већ кувана 2-3 минута у затвореном суду. Хладно пиво има укус киселина и савршено заморава жеђ. Куративна својства овог чаја нису ништа мање од куване. Шећер се обично не ставља, замени га медом.

У следећем чланку прочитајте о техникама дизајна које се користе у дизајну коридора.