Јесен припрема за зимовање је важан део бриге о ружама

Како задржати руже у зиму
Како задржати руже у зиму
Фото: Схуттерстоцк

Брига за руже у јесен

Ваш главни задатак са приступом јесени је успоравање вегетације. Већ у августу, промените облоге – уместо азотних ђубрива, стимулишући раст, направите фосфат-калијум. За сваку грму, измерите 5-10 г калијум сулфата и суперфосфата и проширите се под биљку, покривајући је на плитким тлу. Са почетком септембра, зауставите обрезивање, отпуштајући земљу и копање земље између грмља. Као резултат тога, раст пуцања ће престати. Они који настављају да активно расте, присцхипните да су они мраз и даље неће имати времена одревеснет и слабости, зима ће неминовно нестати.

Обилно цветање слаби биљку услед значајне потрошње хранљивих материја. Да бисте то спречили, савијте пупољак на самој основи, као резултат, раст ће престати, бочни пупољци се не пробуде

Од краја августа водене руже врло умерено (идеално – само у сувом времену). У случају кишне јесени, проширите пластичну фолију преко грмља како бисте смањили количину влаге. За исту сврху ископајте мали жљеб за испуштање воде. Проверите биљке за паразите као што су пилићи, уши, листови ваљака и остали. Приметно су ослабили грмље руже. Ако нађете штеточине, примените инсектицид у складу са упутствима.

Склониште ружа за зиму

Постоји функцију врт руже – са почетком хладног времена да их заустави растући сезоне, али по први загревање на температури изнад нуле пробуди краљица цвећа, проток САП је обновљена, а то је припрема за нову цветања. Шта се даље дешава: Фростових врати, под утицајем испод нуле температуре сокова у биљци да замрзну, што је резултирало њиховом месту, лед разбија ткиво и стварају раскол, који су, у ствари, отворене ране, брзо продре опасне микроорганизме који су у будућности узрок смрти биљака. У међувремену, инфекција се може избјећи ако се сокови брзо осуше и пуцају – да се оздрави. Или не дозвољавајте замрзавање сокова, почев од правовремене припреме за зиму. У сваком случају, јесен треба бити забринут за изградњу сувог склоништа за руже, што им може пружити минималне температурне флуктуације.

Широко дистрибуиран међу баштованима примио је 2 начина склоништа: – фазно, – сушено на ваздуху.

Корак по корак почните са припремом грмља. До краја октобра, одсећи лишће. Обришите доњи део биљке и земљу око ње гвожђем сулфатом (3% раствор). Поставите подножје грмља са речним песком. Ово ће заштитити ружу од изненадних првих мраза. У овом тренутку, не треба да се покрије, а ево и зашто: на температури мало изнад нуле степени грм раст зауставља, а постоји и складиштење хранива у биљним ткивима, што је изузетно важно за будућност буђење пролећа. Процес таквог природног учвршћивања се врши само у светлости, због чега су руже остављене отворено дуго времена.

Са доласком новембра, када температура падне на минус 4-8оС дешава следећу фазу очвршћавања – изданци изгубе велики део воде присутне у њему, и чувају у унапред скроба разграђује у шећер, и штити ћелије биљке од смрзавања. У овој фази, светлост више није потребна, тако да можете безбедно довршити склониште. Да би то урадили, уклоните преостале листове и грмови направити цроп, остављајући стабљике 40-45 цм. Третирати са раствором пестицида (нпр Нитрофен) и сипати изолована материјал.

Искусни вртларци кажу да је најбољи материјал тресет, јер има висок ниво влаге. Може брзо да се замрзне и лагано отапа, што обезбеђује релативно константну температуру под покровом

, Биће више заштићени мишеве из жбуња да се сакрију (тресет, опиљци, суво лишће, итд) се не одува, можете ставити на врх дрвених дасака или грана оморика оморике, који, за узврат.

Како припремити руже за зиму
Како припремити руже за зиму
Фото: Схуттерстоцк

Аир-суво висина склониште оквир је око 0,5 м. То је могуће градити од арматуре цеви дасака и другог материјала. Главни услов је снага конструкције, мора да издржи оштре ветрове ветра и тежину снежног покривача. Као иу случају фазног склоништа до првог Ауберт мраза са дна жбуње листовима третираних биљака ВИТРИОЛ и окуцхте. Орезивање није потребно да се произведе, али су изданци сагне и везати их на земљу, док још нису изгубили флексибилност због мраза. Флексибилне круте пуцке резане до жељене висине (40-45 цм). Са доласком мраза, ослободите грмље од преосталих листова и све нежне пуцње, пошто у сваком случају не могу бити спашени.

Оквири покривају рубероид, остављајући отворене крајеве. Када постоје константне мразе, затворите их. Ставите полиетиленску фолију на кровни материјал, пажљиво га причврстите око ивица помоћу одеће или ужади како бисте избегли продирање влаге.

Суво кружно крило није погодно за влажна подручја (мокришта или плитки подземни вод). Испод њега ће се сакупити кондензат, што може довести до бирања ружичастих грмља

Пажљиво молим! Пикантне руже не расте. Уклоните их из носача, оградите листове и лијечите се са фунгицидом. Затим поставите бич на кровни материјал и попуните га са речним песком. Уз стварање стварних мраза, ставите лист рубероида на врх и поправите га, тако да се не окреће наопачке.