Како направити сами кекс

самољепљење
Обрасци за бисквите могу се израдити сопственим рукама
Фото: Гетти

Формоцхки властите руке: изаберите материјал

Све што вам је потребно да направите калуп с властитим рукама, вероватно већ постоји у вашој кухињи. Ово су све врсте савијања банака. За рад овај контејнер је погодан:

  • алуминијумске канте за газирана пића;
  • лимена паковања кондензованог млека, кафе, кукуруза, итд.
  • велике алуминијумске калупе за печење;
  • пластичне боце.

Главни критеријум у избору је да се будући уређај може смањити / савијен. Материјал мора бити довољно усклађен.

Експериментишите на величину: за мали калуп за кекс, можете користити сопствени ручак за 0,3 литре за већу серију – пиво од 0.5-1 литара.

Створити лијеп образац помоћи ће наочарима, на ногама на којима је слика. Само упишите га на тест. А ако желите да печете колаче, канале, користите две преклопљене кашике као основу.

Како направити кукице за колаче сами

Од алуминијумских лименки и пластичних флаша калупа својим рукама, урадите то:

  • изрезати траке од алуминијума. За мале комаде исекајте посуду преко, за велике – заједно. Идеална ширина траке је око 5 центиметара;
  • нацртајте линију на папиру, у облику којих желите печити колаче;
  • савијте траке, причврстите их на контуру папира;
  • лепити крајеве супер лепка калупа.

Важно је запамтити да су рубови алуминијумских делова остри и опасни. Пољски их са емери или филе за нокте. Користити готове моделе може бити дан након њиховог стварања. Тако ће мирис лепка потпуно еродирати.

Ако направите калуп из калаја, биће вам потребне клешта. Уз њихову помоћ, можете дати контејнеру жељени изглед: преклопи, линије, углови. Од лименки можете направити срце, троугао и чак и звјездицу.

Облики колачића из конзерви који се физички отежавају, али су погоднији за употребу. На тегли можете притиснути целу длану да исечете тесто, на алуминијумској траци – само са прстима.

За мини-колаче можете направити облике за једнократну употребу из пекарског папира. За ово узимамо као основни метални калуп с дном, изрезати круг пергамента по величини + око 2 цм до пречника. Обришите папирни круг, ставите га у метални калуп, убаците још један у њега како бисте поправили облик. Након сушења, потребно је пажљиво смањити ивице – и можете користити.

Будите креативни и идите у експерименте!

Прочитајте: како се олучити