Како одгурити пса да гњечи ствари?

како одгурити пса да гњечи жице
Како одгурити пса да гњечи жице
Фото: Гетти

Како одгурити пса да гњечи ствари у кући?

Ако ствари пуцају у штенад, онда се то може објаснити чињеницом да су његови зуби исецени. Кроз лупање различитих предмета, штене могу ублажити бол у десни. Одрасли пси гњују ствари из два разлога: жеља за игром и усамљеност. Први разлог се може приписати и штенама.

Начини решавања проблема:

1. Нађите добру зубчицу за зубе или гумену играчку која ће бити много атрактивнија од ствари у кући. У продавницама за животиње можете наћи велики број ароматизованих играчака, који су сигурни да ће задовољити свог љубимца.

За промену, можете купити природну говедину на тржишту. У сваком случају, ова играчка ће задовољити пса. Уверите се да су играчке увек на видику.

2. Остављате самог пса, одузимају вредне ствари. Остави своју собу са свим крушама и третманима.

3. А најважније питање које узбуђује одгајиваче паса: како одгурити пса да гњечи жице? Ово је озбиљно питање, јер таква шала може коштати живот пса. Саветујемо вам да подмазујете жице и намештај са мирисним етеричним уљима. За ефикасност, можете га мијешати црвеним бибером. Негативан мирис и непријатан укус ће заувек одбити жељу да гризне ствари.

Укратко, штенад треба играчке и пажњу, као мало дете. Штавише, чим му је досадно старих играчака, морате купити нове.

Како исправно казнити пса за лоше понашање

Кажњавање пса треба да буде обавезно, али би требало да се уради како треба, тако да не поквари психу пса. У сваком случају четири ногу пријатељ не може победити, као у будућности то може да доведе до последица у виду агресије према људима и другим животињама.

За покварене ствари на псу можете вриштати, усмеравајући прст на објекат вашег незадовољства. Ако нађете пса на врућини, лако можете да је ударите на папа који се увлачи у цевни лист. Руке, повици, оковратници, па чак и више, ноге у казни се не могу користити.

Више игра са четворогодним чланом породице, користите играчке, тако да је скренуо пажњу на њих. Уз правилан приступ проблему и велику количину стрпљења, врло брзо ћете моћи да одвојите пса да гњече ствари. Да бисте убрзали процес, можете се консултовати са певачем пса који ће давати савјете како исправити ово понашање.

Такође је занимљиво: како одредити рингворм од мачке