Корисни савети: како обришите маст на тапету

Масне мрље на тапету
Масне мрље на тапету
Фото: Схуттерстоцк

Пре него што обришете мрље од мастила од винила и нетканих тапета

Ако су ваши зидови покривени винил или неткани позадини, сматрајте да имате среће. Најлакше би се очистити њихова површина од масних мрља.

Свјеже мастно мрље са нетканим и винилним позадинама може се лако уклонити тако што га тресете влажном крпом

Специфична структура ових позадина спречава дубоко продирање загађења. Имају водоодбојни слој који ће се уклонити мастних мрљама водом уз додатак било ког детерџента. Да би то учинили, разблажите производ у води у проценту од 1:10, навлажите сунђер у резултујућем раствору и обришите мрље, а затим га залепите папирном салветом. Ако је мрље стар, уместо сунђера, можете безбедно да користите четкицу за зубе.

Масне мрље на тапету на папиру: шта уклонити

Најважније је уклонити маст из тапета за папир. У овом случају, зубни прах се показао прилично добрим. Она мора бити разблажена у води до кремастих конзистенција и примењена на мастно мрље. Оставите 24 сата, а затим уклоните остатке сувом четком. Зубни прах упија масти. Од самог места неће бити трага!

Уместо праха зуба, можете користити скроб. Такође се може мешати са водом док кремасти државе и примењују на лицу места, а после једног дана да се уклони четкицу

Бензин такође добро раствара масне загађиваче. Да би то урадили, потопите комад тканине са бензином и поправити га на лицу места за неколико минута. Као резултат таквог погубљења, маст се мора растворити, а мрља нестаје без трага. Међутим, требало би да буде спремна да обезбеди да, заједно са ће тапета масти изгубити свој некадашњи свијетлу боју у мјесту прераду бензина.

Савршено апсорбира масну креду. Прво га треба млевати у прах и прорезати у мрље. Након креда праху апсорбује масти, мора се уклонити четком или меком, сувом крпом.

Да бисте се ослободили масних трагова на тапетама за папир, који се формирају око прекидача, можете користити најобичније радилачке радилице. У овом случају, морате поступати с највећом пажњом, тако да на тапету након такве процедуре, рупе нису велике!

Са свежим масти мрље на папиру позадину савршено исправила гвожђа у дуету са тоалетног папира. Ово мора да се нанесе на контаминацију и глатко га глатко загреје. Апарат треба да се загреје до такве температуре да се може ручно додирнути. Тоалет папир током поступка ће бити импрегнирани мастима. Периодично треба заменити чистом. Поступак се изводи све док контаминација не нестане у потпуности.