Могу ли да дам мачку пилетину јетру

да хране мачку са јетром
Храни мачку са јетром
Фото: Гетти

Могу ли да дам мачку пилетину јетру

Уравнотежена дијета гарантује високу трајање и квалитет живота за мачку. Ако не узимате у обзир особине производа приликом припреме оброка, то може проузроковати алергију у мачки или довести до болести цревног тракта.

Јетра је један такав производ. Животиње не могу често хранити. Прекомерна количина јетре у дневном менију мачака може нанети штету цревима животиње.

Зашто јетра у исхрани мачака:

1. Јетра је богата витамином А, јачањем костију и витамином Б, одговорним за развој, визију и квалитет живог капута.

2. Садржи супстанце које утврђују осветљеност боје длаке.

3. Утиче на активност гастроинтестиналног тракта.

Да детаљније испитамо способност јетре да утиче на функционисање црева. Нездрављена јетра има снажан лаксативан ефекат на желуцу мачке. Напр., Напротив, има фиксирање својстава. Стога, честа употреба мачке само сирова или само кувану јетру може изазвати појаву проблема са варењем. Поред тога, кувана јетра могу се хранити мачкама ако имају поремећај црева – дијареја.

Права исхрана за мачку

Да би мачкала јестала јетру, припремила је укусна и мирисна житарица, уз додатак пилетинских стомака, свјеже шаргарепе и овсене кашме.

Начин припреме:

1. Кување јетре заједно са стомаком 15 минута. Јетра, гриземо на великој групи, ми резимо стомаке. Мокарите шаргарепу на финој груди.

2. Пахуљице овсене каше се сипају врело водом, покривају се поклопцем 3-5 минута.

3. Затим све заједно мешамо. Испоставља се укусно и мирисно, а што је најважније – корисно.

Сваког дана можете хранити мачку с таквом кашом. Само мало промените срања. Ово је много корисније и сигурније од храњења јетре у чистој форми.

Са умом који приближава храну свог љубимца, сигурно можете дати све што жели. Једино што треба да запамтите јесте да никако не смијете ометати суху и природну храну. Ово је оболело од поремећаја гастроинтестиналног тракта.

Такође занимљиво: симптоми мачје куге