Прави помфрит код куће

Припрема помфрита
Направите помфрит код куће
Фото: Схуттерстоцк

Кување помфрита у дубокој пржењу

Можете кувати код куће, пошто сте потрошили релативно мало времена и напора. Чак и неискусни кувар може лако да се носи са овим задатком.

Ако имате кућиште фритезе, користите га. Најлакши начин за кување помфрита код куће код овог уређаја. Тако ће се јело испразнити пржено, укусно и укусно.

Да би се припремио ово јело вам је потребно следеће састојке – сирове кромпира (израчунати износ на основу броја потрошача и њихов апетит), – поврће или маслиново уље – добро со – бибер – зачини по укусу – фритеза за пржење – папирни пешкири или салвете.

Одлепите кромпир. Исперите у хладној води, пажљиво осушите папирним ручником или салветом. Резати се на траке или танке плоче.

Покушајте да их направите исте величине за једнообразно печење

Опет, исеците кромпира на резу, покушавајући што је више могуће да уклоните влагу помоћу салвета. Пуните фрижидер биљним уљем, загрејте на око 160-180 ° Ц. Да бисте утврдили да ли је могуће поставити обрезане печење за печење, баците мали комад кромпира у уље. Уколико се одмах окреће прилично јак врење, уље се загрева до потребног степена.

Ставите рез у сито и ставите га у загрејано уље, тако да је све кромпир покривен.

Не покушавајте да уђете све кромпир у једном тренутку. Боље је то учинити у две или три фазе, тако да су шипке равномерно пржене и хрустљаве

Колико дуго траје за кухање помфрита?

Времетраевето на пржења кромпира, у зависности од врсте и дебљине сецканог корена брусоцхков, од 6. до 8 минута. Када ће клинови кромпир буде златно-браон боју, сито може бити уклоњен из фритезе. Омогућите одвод уља, а затим ставите чипове на папирни пешкиар тако да се апсорбира вишак масти. Затим додајте со и пређите на посуду за храну до стола.

Такође можете пржити помфрит код куће, користећи продавницу полупроизвод. Није потребно одмрзавање. Време кувања је исто као у описаном рецепту, односно од 6 до 8 минута.

Какав је однос тежине кромпира до масе масти за једно печење?

Већина кулинарске референтне књиге указују на то да кромпир узети 8-10 пута мање, онда ће пружити јединствену печења на свим странама, и добити веома квалитетан производ. Више кромпира је дозвољено, али у сваком случају његова маса не сме бити већа од ¼ масне масе.

За дубоко пржење користе се различите врсте масти за кување. Међутим, код куће најлакше је користити биљно уље. Ако је могуће, боље је користити мешавину различитих врста биљних уља, онда ће маст бити мање пењена.

Како кухати помфрит код куће без фритезе?

Могуће је успјешно замијенити фритез с тепихом од ливеног гвожђа, гребетом или чак карфиром. Најважније је да посуђе које користите ви треба да буде висока и пожељно дебелог зида. Ово је неопходно да би се обезбедило јако и једнако загревање уља. Припрема помфрита је потпуно идентична као у претходно описаном рецепту, само без употребе сита. Уклоните готов кромпир из кључања уља са сувим теглом. После уклањања вишка масти са папирним брисачем или салветом, суље га укусите и послужите за столом.

Како кухати помфрит помоћу минимума уља?

Претпоставимо да имате мало уља. Како кувати код куће у овом случају? Ништа није олакшано. Једини услов је да ћете морати сјећати кромпири са врло танким блоковима (тачније, фине сламице). Од ножем, чак и врло оштар, учиниће то тешко користити биљна шредер са млазнице, исећи на траке.

Исецени кромпир на сувој кухињској или папирној пешкири како би се уклонила вишак влаге. Загрејте биљно уље у тигању (слој 2-3 мм) и излијете комад кромпира. Мјешавајте са сувом кашиком или специјалном дрвеном лопатицом, равномерно пржите са свих страна. Пошто је брусоцхки веома танак, печење ће трајати мало времена – око 2 до 3 минута. Ставите кромпир на папирни ручник и ставите нови део у путер. И тако даље, све док се не сјече све сецкани кромпир.

Направите помфрит
Направите помфрит
Фото: Схуттерстоцк

Покушајте да користите најбољу млетачку сол за прскање прженог кромпира. Још боље, ако га унапред распршите у стање праха, онда ће готови кромпир бити посебно укусан. Такође можете потресати кромпир црним бибером и другим зачинама.