Шик букет ружа код куће

Како саставити букет ружа
Како саставити букет ружа
Фото: Гетти

Како направити свој први букет?

Професионални флористи препоручују креирање првог цвјетног аранжмана од цвијећа исте врсте. Да бисте разумели како сакупљати букет ружа, потребно је да се упознате са неким од флористичких карактеристика:

· Стварање буке, не можете користити превише врста биљака. У случају ружа, не морате узимати више од двије или три боје, додајући мало више зеленила;

· Букет се обавља на више места. Прво, одређује се његов облик, онда – комбинација боја и само на крају – број коришћених биљака. Исеците руже за букет под углом тако да трају дуже;

· Морате користити непаран број ружа;

Букети могу имати различите облике и величине;

· Неке цвијеће уопште не комбинују, јер њихово дјељење може довести до смрти једни друге. Дакле, руже се не могу ставити у букет истовремено са љиљанима или каранфилима.

Процес израде букета ружа

Како направити букет ружа за почетника? Стварно је лако. Али не покушавајте да композиције направите измишљене и обимне – лепоту у једноставности. Припрема ружа за букет састоји се у скидању доњих листова. Најдужи цвет је у средини.

Држите је потребно да смањите пупољак леве руке. Затим се додају краће руже. Процес треба да траје све док букет не буде жељене величине. Од доњег цвијећа су причвршћене цвјетном траком.

По жељи, композиција се може поставити у целофан. Да бисте то урадили, узмите комад целофана одговарајућу величину (око метра по метру). Неопходно је обмотати са десне на лијеву страну. Конус се добија. Да се ​​не распадне, може се поправити са спајалицом. У припремљеном пакету креирани букет је уметнут и фиксиран са сатен траком.

Букет ружа је погодан за све прославе. Лепо је узети и жену и мушкарца. А када направи такву композицију самостално, део његовог срца је уграђен у њега. Дакле, поклон ће изазвати још више задовољства.

Прочитајте више: руже брзо сузе