Све што је потребно за замјену батерије: како отворити поклопац електронског сата?

како отворити поклопац електронског сата
Како отворити поклопац електронског сата?
Фото: Гетти

Шта ће бити потребно за отварање?

Са десктоп електронским “ходачима” све је много једноставније: увек ће бити посебан поклопац иза кога покривају две батерије. Ручни сатови су нешто тежи. Они се не прикупљају као примјер јачи, поготово ако су спортски или водоотпорни модели. Морам покушати да их отворим и покажу свој унутрашњи свет.

Требаће вам:

· Танак одвијач, филе за нокте или маказе са заобљеним врхом – уопште, све што се може отворити је и даље могуће;

· Пуно стрпљења;

Чврсте руке;

Ручни сат;

· Резервна батерија ако је потребно да је промените.

Ове ставке ће смањити губитке при отварању поклопца. Такође је важно очистити радно место и, ако је могуће, уклонити наруквицу са сат, тако да се не мијеша. У електроници је, по правилу, тешко и стреми се пењању, тамо где није неопходно.

Како да отворим поклопац сата?

Прво морате пажљиво испитати “пацијента” како бисте разумели како отворити задњи сат. Ако су водоотпорни или отпорни на ударце, можда ћете морати да уклоните заштитни поклопац на поклопац, спречавајући да вода дође испод поклопца. Може се држати вијака около. После тога, потребно је прегледати поклопац. Скоро увек има изрез. Ако нема шупљине, онда је механизам затворен. Још је лакше отварати: само треба да пробијете ножни материјал на месту где постоји највећа празнина, а затим само притисните.

У најдено удубљење, потребно је да убаците одговарајући алат за величину. После тога, пажљиво и пажљиво на тангенту покушајте да га окренете супротно од казаљке на сату. Друга рука је важна за поправку кућишта. Немојте бити жао, иначе нећете моћи да померите поклопац.

Важно је не претерати. Ако постоји осећај да се поклопац нагну напред, не притискајте још више. Јер она може одлетети у било које вријеме. А онда ће се алат држати механизма, који неће омогућити додатак. И онда батерија неће бити потребна – неће се набавити ништа. Ако се врло лако претвори, можете га премјестити ноктима.

Вратите поклопац натраг до места где вам је потребна обрнута метода. Само окрените у смеру казаљке на сату док се не заустави. А онда поставите кућиште, ако јесте, на месту. А ако се вијци за то вријеме не изгубе, добро га привијте.

Такође је корисно знати: какав аутомобил купити жену