Упутство: како поставити поводац на мачку?

Како први пут ставити поводац на мачку?

Да бисте осигурали безбедност кућног љубимца током шетње, морате га држати на поводцу. За почетак морате одабрати одговарајућу опрему која неће ограничавати кретање и ометати мачку приликом истраживања окружења. Такође узмите у обзир величину животиње и осетљивост на материјале у огртачу.

Како обући поводац на мачку
Пре него што први пут ставите поводац на мачку, пустите да помаче додатак
Фото: Гетти

Да би се мачкама било лакше навикнути на додатну опрему, требало би да проведете неколико дана упознавање са новим субјектом, обављањем једноставних радњи:

  1. Пустите да љубимац шмркне узице и навикне на свој мирис.
  2. Ставите штитник на тело животиње, удари мушицу и храните, тако да је прибор повезан са пријатним акцијама.
  3. Постепено повећавајте време током којег мачка иде у огрлицу.

Након што животиња мирно доживи нови елемент своје гардеробе, можете ићи у шетњу на свежем ваздуху.

Како носити поводац на мачку?

Поводица са упртачем је погодан уређај за пењање мачака, што гарантује сигурност кућног љубимца. Међутим, први пут је тешко разумјети како опремити животињу. Да бисте се носили са задатком, једноставно следите ове кораке:

  • ставите прстен на врат мачака, стављајући га тако да је карабин за везу са поводцем на врху;
  • Притиснути десну шаку између прстена и траке;
  • Отпустите опруге испод левог стопала и причврстите.

Након додавања додатне опреме, потребно је провјерити колико се чврсто сједи и да ли кућни љубимац не престане да се креће. Ако је потребно, прилагодите постављање трака притиском или отпуштањем.

Како поставити поводац на мачку: видео

После гледања видео тренинга, схватићете колико брзо ставити траку за мачку. Запамтите да животиња не би требало реаговати негативно на узице, у супротном ходање неће донијети задовољство за вас или за кућног љубимца. Све акције морају се обавити пажљиво, како не би изазивали бол или оштећивали нежну кожу кућног љубимца.

Да бисте навикли мачку на поводци, боље је рано: 2-3 месеца. Међутим, чак и одрасла животиња ће се брзо навикнути на упртач ако је за то правилно припремљена. У случају квара, покушајте да тестирате још један овратник.

Такође је корисно знати: пилуле за дијареју мачкама