Bolj svetlejša prihodnost: kako prebarvati blondinko in ne pokvariti las

Morda si že dolgo sanjal, da postaneš blondinka, ampak ena stvar te ustavi: perspektiva razvajene lase. Ni vam treba več strah in pisati pisatelju, vendar prej preberite naš nasvet.

Vsi vedo, da razbijalci za lase v bistvu pokvarijo strukturo kodrov. In pogosteje kot ne, je težko dobiti svoje zdravje nazaj. Coloristi močno priporočajo, da to opravite v lepotnem salonu. V nasprotnem primeru tvegate, da ne boste dosegli zadostnega rezultata.

Blondinka

Toda tudi preden greš v salon, bi morali vedeti nekaj pravil.

  • Če to storite prvič – opozorite strokovnjaka o tem. Morda boste na laseh morali opraviti preskus, preden temeljito pristopite k spremembam.
  • 3 tedne pred dnevom X, predajte naprave za polaganje, peno, gel, lak in celo sušilnik za lase. Kupite izdelke za vlažilno nego in nadomestite običajen šampon z restavratorjem. Tudi tokrat redno opravljate maske za lase.
  • Bodite pripravljeni na dejstvo, da vam en potovanje na brivce ne bo dovolj. Najverjetneje boste morali obiskati salon približno 5-krat.

Lepe lase

  • Preberite o vseh Olaplexih. Govori se, da je to revolucija v barvanju las. To je prvo orodje, ki iz notranjosti poišče poškodovane disulfidne vezi in jih znova vzpostavi. Vsebuje samo eno aktivno komponento – molekulo Bis-AminopropilDiglikol Dimaleat. Več las v vezi, bolj zdravi so. To vpliva na osnove kemijske strukture las, obnavlja njihovo strukturo na molekularni ravni. To je pogojno in neprepusno zdravljenje. Kot del zdravila ne boste našli formaldehida, silikona in sulfatov. Tako tudi čistilo za lase (ki vsebuje vodikov peroksid) ne more poškodovati lase. Fantastično, kajne?
  • Odtenek las je treba izbrati glede na naravno senco kože, ki jo je treba določiti vnaprej. To vam bo pomagalo izkušenega kolorista.

Osvetlitev las

  • Mimogrede, specialist naj izbere tudi preizkušen. Olajšanje las je resno delo in le izkušeni mojster bo lahko dosegel želeni učinek in ne bo pokvaril vaših zavojnic.
  • Pred kardinalno spreminjanjem barve las, pojdite v salon lasulje in poskusite na različne odtenke blondinka. To vam bo pomagalo, da se ne boste razočarali nad rezultatom in ne boste preveč osvetlili las v krogu, dokler ne dosežete želenega odtenka.