Актуелно питање: можете ли узети бркове?

Можеш ли да пила бркове пинцетом?
Можеш ли панталоне пинцетом?
Фото: Гетти

Методе уклањања бркова

Постоји неколико начина које жене користе за уклањање вегетације на горњој усној.

1. Користите бријач. Најнеефикаснија метода, популарна због своје брзине. Али након два или три дана длачице се поново појављују, њихов број се повећава, они могу расти и узроковати црвенило.

2. Ако пинцете пинцетом пинцетом, резултат ће бити дужи (до четири до пет недеља). Поступак је веома болан, али понекад је број урезаних длака и црвенила смањен. Чак иу салону, козметичари често користе пинцете за уклањање појединачних длачица. Због тога, одговор на питање: “Да ли је могуће панталоне бркове пинцетом?” – недвосмислено.

3. Уклоните нежељену вегетацију кремом. Само не онај који је дизајниран за епилацију ногу или зону бикинија. Цев мора имати одговарајући натпис, у супротном може доћи до опекотина. Овај метод је безболан, али са краткорочним ефектом.

4. Уклоните бркове шећером или воском. Болна али ефикасна процедура. Нове длаке могу расти шесте осме недеље након примене.

5. Епилација са навојем (уклањање тридинг-длака) је један од начина за уклањање нежељене косе, готово безболне и сигурне. Разговараћемо о том методу даље.

Наведене методе су различите, али врло популарне код куће. Са превеликим растом длачица, можете се прибегавати скупљим процедурама, попут ласерског уклањања длака или фотоепилације.

Како извадити бркове са навојем?

Древни и прилично необичан начин уклањања бркова. Све што је потребно за њега је нит, првенствено свила, дужине 40 цм. Уз повећану осетљивост, зону епилације можете третирати са ледом.

Крај конца навоја мора бити везан, онда га држите у рукама, окрећите пет до шест пута да бисте формирали осмицу. После тога, води се кроз проблемску зону, замишљајући да у њеним рукама постоје невидљиве маказе. Због извртања са мањег прстена на веће, извлачеће се додатне длаке.

Више информација о томе како уклонити бркове приказује се на видео снимку. Иако ће у почетку изгледати врло непријатно, ускоро ћете се укључити и поступак неће бити тако компликован.

Такође занимљиво: закривљеност кичме