Када мама доји: млеко мајчином корисно за одрасле

Која је употреба мајчиног млијека за дјецу?

Колико је корисно млијеко за одрасле дјеце
Колико је корисно млијеко за дојенчад одрасле дјеце?
Фото: Гетти

У Америци, научници процењују да ће државни буџет годишње уштеди на педијатрији на 13 милијарди долара, ако жене и даље хранити бебе најмање шест месеци, јер мајчино млеко чува више од десетак здравствених проблема детета, укључујући атопијски дерматитис, алергијске и средњих инфекција уха.

  • У ствари, мајчино млеко садржи много витамина и аминокиселина, бактерија млечне киселине и природних хормона.
  • За незреле микрофлоре црева мрвица, таква храна је идеална.
  • Мајчино млеко је антиалергијски, нутритивно и у првих шест месеци у потпуности покрива све потребе растуће организма у храни и витамина.
  • Јединствена вредност мајчиног млијека за дијете је првенствено у свом саставу, која има повезан однос с ћелијским и ткивним саставом дететовог тијела.

Поред тога, женско млеко је једна од главних веза у биолошком врху, јер обезбеђује блиски контакт бебе са мајком.

Ако млеко није само за децу

Можете ли дати дојиље одраслим и одраслим дјецом? Без сумње. Упркос чињеници да су огромне користи за тело, као у првих шест месеци живота, она више не носи штете од пијења није тачно. Противници продужених дојења тврде да се наводно деца која су дуго храњена мајчиним млеком заостају у развоју, међутим, бројне студије потврђују супротно:

  • На примјер, за људе са нетолеранцијом за лактозу у крављег млека, женствена лактоза је идеална;
  • и студије указују да ово природно пиће помаже борбене гастроинтестиналних проблема, слаб имунитет, па чак и са раком.

Да ли одрасли пију мајчино млеко? Они пију, ако немају предрасуде и гнусу. Често жена не може самостално поразити лактостазу, а супруг се спасава, решава груди и помаже пражњење. У таквим брачним паровима, иницијално, поверљиви однос постаје још ближи.

Женско млеко у угоститељству

У Лондону се отвара посебан салон за сладолед, где се хладно посластице служе од мајчиног млека. Десетак жена снабдева свеж и природан производ. Трошкови дела слатке прехладе достигне 30 долара, али недостатак посјетилаца у кафеу не осјећа.

А у Кини, женско мајчино млеко је посебна деликатеса коју само богати људи могу приуштити.