Ортопедски јастук за деформацију кичме

Садржај чланка:

  • Предности ортопедских јастука-ваљака
  • Иновативни пунилци
  • Како изабрати јастук-ваљак

Ортопедски јастук
Ортопедски јастук
Фото: Схуттерстоцк

Предности ортопедских јастука-ваљака

Главобоље, несаница, осећања на врату – сви ови симптоми могу сигнализирати низ болести. Међутим, немојте одмах да се обратите доктору: можда је све у јастуку, који је дуго замењен ортопедијом. Класичне закривљене јастуке су ствар дуготрајних навика, али не може се порећи чињеница да негативно утичу на стање леђа. Најчешће, горња кичма у овом положају је превише растегнута и напета, а брада је спуштена до груди. Као резултат тога, ујутру можете осетити болове за вучу на овом подручју, што ће касније довести до мигрене и остеохондрозе.

Специјални ортопедски јастуци у облику ваљка ће осигурати правилан положај тела током сна. Можете уклонити деформацију у торакалној кичми, пружајући додатну подршку. Ова чињеница је нарочито важна у дугорочној перспективи, јер деформација кичме долази постепено, а ортопедски ваљак може спречити проблем.

Ролер се може ставити не само под врат, већ испод струка. Тако ћете олакшати стање доњег леђа

Иновативни пунилци

Ако се ради о класичној плочици, варијације са облику тешко могу бити много. Међутим, разноврсна пунила су импресивна: произвођачи организују праву маркетиншку трку, претварајући јастук у вишенаменски медицински уређај. Најчешће можете наћи на ортопедским јастуцима испуњеним хељдом од хељде. Ово је један од најјефтинијих, најквалитетнијих и еколошки прихватљивих материјала, а без оклевања можете купити такав јастук.

Међутим, постоји пуно алтернатива овом пуњењу: латекс, вискохолна, полиуретанска пена и многи други. Да бисте оценили све предности, пробајте различите јастуке.

Често на продаји налазе се јастучићи са ефектом меморије. Прилагоде се контури вашег тела и пружају још више подршке за кичму

Жене ће сигурно ценити ваљак са елементима за хлађење. На гаранцијама произвођача овај јастук доприноси продужењу младалачке коже.

Како изабрати јастук-ваљак

Јастучни ваљак се препоручује за спавање са стране, па се често препоручује да је изаберете мерењем удаљености од основе врата до ивице рамена.

Међутим, таква мерења су далеко од увек истинита, јер на погодност може утицати бројни други фактори:

  • паковање јастука
  • мекоћу и друга својства душека
  • тежина особе
  • омиљене позиције за спавање

Наравно, требало би да се усредсредите на ваше личне потребе: еластичност, густоћу паковања, запремину. Међутим, најбоља опција је једноставно лежати на јастуку. Требало би да се осећате, како се рамена и врат опустити, али и да схватите да ли глава није избачена.

Јастук не би требало да буде превише мекан и не притиснути снажно испод своје тежине

Ако је ваљак правилно изабран, уопште га нећете осетити, тако да бисте требали бити угодни. Као резултат тога, пробудите се са осећајем лакоће, јер ће леђа током снимања имати прилику да се потпуно опустите.

Такође је занимљиво читати: маска за густу сјајну косу.