Природни скакавци: увијамо косу у тепихе и записе

Садржај чланка:

  • Папилотки властите руке
  • Цурл Цурлс

Цурлинг на папиру
Цурлинг на папиру
Фото: Схуттерстоцк

Направићемо косу са својим рукама

Меке шнрике за једнократну употребу се производе веома брзо. Требаће вам густ и најбољи бели папир – на пример, обично писање или чак преносни рачунари. Немојте користити обојени папир: може вам да боју косу или кожу. Из истог разлога, није вредно тога да папиолки из новина: штампарско мастило ће нужно тећи.

Исећи лимове у траке око 10 центиметара. Покупите мекане памучне или платнене поклопце. Погодна и широка завојница, испоставља се фино везивање за цурлерс. Исперите тканине на тракама, ставите их на припремљену траку за папир и увуците папир у сноп тако да поклопац остане унутра. Добићете флексибилан папилот са завојем око ивица.

Окрећите шприцеве ​​што је чврсто могуће. Што су пажљивије направљене, лепшије су кравље

Цурл Цурлс

Одлучите унапред какву косу планирате да направите. За бујне курлице курлица биће потребно пуно курлица за папир, за сваки прамен ће бити потребан танак прамен. Ако желите да својој коси дају природни изглед и природну јачину, можете увијати шире крадје.

Оперите главу, осушите и третирајте косу с праменом или спреј за цурлинг. Правилно одабрана средства ће поправити цурлове. Ако волите народне рецепте, навлажите косу пивом или припремљеним одјевима ланеног семена. Можете управљати и мало засладити воду – навлажите косу атомизером и наставите на талас.

Највећи део косе стављен је на врх главе. Започните цурлинг из храмова или позади главе, на крају окрећите прамене са лица. Одвојите танке жљебове с чешаљ, причврстите врх на шнину и увијте увијач, покушавајући да га учините што равним. Иди на коријене косе, везати крајеве ломљења. Да би ваша коса изгледала што је могуће природније, вадите косу у различитим правцима.

Када завршите, сушите косу са феном. Са папилотом папира можете да идете у кревет, будући кукови неће нестати и не деформирати. Пре уклањања завоја, уверите се да је коса потпуно сува.

Одвезите опекотине и ослободите кравље од папира. Баците шок од кљунова на лице, нагните главу надоле и бичите љиљане својим прстима. Баците косу и лагано их потресите лаком. Не користите чешаљ или четку, узимају се кодри и крадји ће се брзо развити.

Такође је занимљиво прочитати: како пробудити фоликул косе.