Тар са млеком: својства и примена

катран са млеком
Тар са млеком је ефикасан алат који помаже у разним болестима
Фото: Гетти

Мрамор са млеком: апликација

У старим данима катран се широко користи у различитим ситуацијама: у економији и медицини. Они су били подмазани кожним ципелама, тако да не би треперили и трајно задржали мекоћу. Користи се као медицински уређај. Данас су се дужине катрана значајно сужиле. Користи се углавном у фармакологији. На пример, за производњу катрана сапуна, Вилкинсон и Висниевски масти.

Тар се не препоручује за употребу у чистом облику. Често се узгаја у млеку. Помаже у лечењу многих болести. Међутим, морамо узети у обзир једну нијансу. Окус овог производа није пријатан. Млеко, наравно, мало неутралише горчину, али га не убија у потпуности. Стога, неко може имати мучнину или повраћање.

Међутим, искусни стручњаци кажу да такве последице најчешће доживљавају људи који имају организам који је ударио. Они који се стално баве чишћењем се не жале на такве симптоме.

Бреза катран са млеком може се користити за болести као што су:

Атеросклероза;

· Туберкулоза;

· Циститис.

Међутим, за сваку особу алат делује другачије. Зато морате консултовати специјалисте који узима у обзир особине тела и ток болести. Тек након препорука лекара можете користити овај производ.

Како пити катран млеком?

За различите болести користе се њихове дозе. На пример:

· У лечењу туберкулозе, потребно је почети са једном капом катрана, постепено смањивати његову количину до 40 капи. Потом се третман смањује: од 40 до 1. Потребно је опрати катран млеком. Међутим, будите опрезни: 40 капи – прилично велика доза. Обавезно се консултујте са доктором;

· Код атеросклерозе, чашу катрана се узгаја у чаши топлог млека. Пијте смешу 3 пута дневно. Курс траје 1,5 месеца, а онда морате направити једнократну паузу. Препоручљиво је трошити 3-4 курса годишње;

· Можете се ослободити катархалног циститиса ако додате 5-10 капљица брезовог катрана у чашу млијека (загрејано, али не кувано). Требате користити лек три пута дневно.

Тар је непријатан за укус и има посебан мирис, али понекад може пружити ефикасну помоћ. Међутим, њена примјена треба увијек бити оправдана.