То није твоја кривица: зашто се дебели пре месец дана?

Можда најбољи савет који се може дати дјевојчицама за мршављење је тежак мање. Једноставно смо опседнути бројкама и ако видимо да смо додали превише, изјавили смо се дебели и пасти у депресију. Мирно, само мирно! Можда је та пита, која је једена дан раније, уопште није крива, али све је у вези са менструалним циклусом. Испоставља се да у различитим фазама његовог тијела, онда са лакоћом даје воду, онда га држи – реците хвала хормонима, толико су нестабилне!

Због тога је тако штетно да психа измери из дана у дан, упоређујући своје индикаторе. Стрела на скалама неће се разумети, што је у вашем телу више: маст, мишић или вода.

Не тако давно, добро познат на Западу, нутрициониста и спорт психолог Лајл Мекдоналдс објавио “књигу жена”, у којем је описао како менструални циклус утиче на тежину, и како се једе у различитим фазама. И то је оно што препоручује:

Фото: Гетти Имагес

1. недеља

Као што знамо, почиње са менструацијом, која у просјеку траје пет дана. Током овог периода жена има најмању тежину. Вода у телу није одложена. Не гнане од глади, већ због високе осјетљивости на инсулин, више угљених хидрата се губи. Дакле, можете се разгледати слатко – масти у струку неће бити одложене. Међутим, без фанатизма.

Фото: Гетти Имагес

2. недеља

Током овог периода тело задржава много више течности у телу. Према томе, главни савет за оне који не желе да додају у количини – напустити слану и јести више хране са високим садржајем калија. Овај пасуљ, хељда, кромпир, купус, посно месо, млеко и банане и кајсије. Једно је задовољство – осећање глади и даље не узнемирава, а брзо угљикохидри.

3. недеља

Поново, ниво течности у телу пада. Али изненада буди апетит, угљених хидрата троше више и теже, и масти акумулира брже. Стога, ако желите десерт, једите више воца. Можеш да засладиш живот са тамном чоколадом.

Четврта недеља

Фото: Гетти Имагес

Па, здраво, ПМС! Све нервира, желим да риче, нос сахрањен у јастук, али боље – у торту, јер глад је сада паклено. Али овде је парадокс: чак и ако седите на дијети, желудац у ИЦП и даље расте. Не, ниси дебела! Све је вода. У последњој седмици циклуса, има пуно тога у телу. Зато немојте погоршавати проблем – не укључујте се у сланину. Уместо тога, ослањајте се на производе са калијумом.

Смањите угљене хидрате – они ће остати у вашим проблематичним подручјима током овог тешког периода. Али маст једи више, али само корисно: лосос, авокадо, ораси. И да се развеселите, укључите у прехрамбене производе са магнезијумом, гладите воће с плодовима, периодично се препустите тамној чоколади. А онда ће ПМС проћи незапажено и без посљедица за број.