Зашто тежина не иде?

Како брзо изгубити тежину
Како брзо изгубити тежину

Јело или не једете?

Ви конзумирате више калорија него што потрошите – на жалост, ово је најчешћи разлог због којег је тежина на снази чак и са активним часовима фитнесса. Неколико комада колача у част рођендана колеге или добра тјестенина тестенина с крем сосом у ресторану – не, није баш страшно, чак и ако сте на дијети. Најважније је да се гастрономски празници не организују редовно, боље – не више од једном дневно у десет или четрнаест година.

У редовној лажништву се не примећују и повећања у спортском клубу, али тежина се и даље не смањује? Можда је поента, како једете у данима часова. На савете попут “не једите 3 сата пре разреда и 4 сата после” боље је не слушати. Размислите о томе, чак и са тренингом тако да осудите тело 8 сати глади! Ово не само да не може изгубити тежину, већ чак и спријечити, успоравање метаболизма. Стомак који ти “захваљујем” такође не каже.

За различите врсте фитнеса и спорта, другачија дијетска одијела. Али, ако је ваш циљ – да смрша, 1-1,5 сати пре него што је класа је боље да једу поврће (свеже или кувана), светло сендвич са целом пшенични хлеб, на пример, ћуретина, јогурт. Након разреда, можете јести нешто овако након 1.5 сата, главна ствар – не преједати. Али ако тренирате одмах од јутра, пре вјежбања не можете јести.

Кардиоваскуларна вежба: важно време

Свинг штампа сваки дан за пола сата, а стомак не оде? Или зној у теретани, утовара мишиће бутина, а “Попинот уши”, тј “гаће” на све стране? Немате довољно кардио оптерећења.

Брзо ходање, трчање, пливање – све ово је кардио-утовар. Веома је добро за борбу против вишка тежине, за спаљивање масти, а истовремено јача срце. Кардио се може практиковати у теретани на треадмилл-у, елиптичном симулатору, машини за веслање, корачу; у базен – пливајте; чак и на улици – брзо ходајте. Најважније је запамтити: првих 20-30 минута таквог тренинга тело храни мишиће са глукозом, које се налази у крви, а тек тада масти које мрзимо се користе као гориво. Према томе, боље је вежбати бар сат времена. Можете почети са 35-40 минута, а сваки тренинг се продужава за 3-5 минута.

Кардиоваскуларни уопће не отказује друге врсте фитнеса, али ће то помоћи да се изгуби тежина брже. Најбоље је заменити тренинге: кардио – за срце и хармонију и, на пример, симулаторе снаге за лепу релаксацију мишића.

И тегови су прекомјерна тежина

Говорећи о симулаторима снаге и углавном пондерима. Избор гуме или постављањем нивоа отпора на симулатору, мора се запамтити: пуно теже помаже у расту мишића. Ако сте исцрпљени након 3-5 понављања вежбе, тежина је очигледно велика за вас. Шварценегер Терминатора времена из таквих лекција тешко ћеш бити, али не можеш се ослободити масти. А телесна тежина се може повећати и ако мишићи расте: мишићно ткиво тежи више од масти.

Да бисте напустили килограм, потребна вам је мала тежина са којом можете максимално поновити вежбе на приступу. На пример, вежбе са гумама ће вам помоћи да затегнете руке, груди и леђа; за ово гвожђе треба тежити 1,5 до 3 килограма.

И како се одмеравате?

Можда није твоја тежина да не нестане, али нешто није у реду са вашим скалама? Или како их користите?

Овде Правила вагања:

  • Устајте на ваге у исто време, најбоље од свега – ујутро, на празан желудац, након тоалета.
  • Вагање или у истој одјећи, или (оптимално) голи.
  • Користите исте ваге – различите скале, посебно не тачно, могу показати веома различите резултате.
  • Ставите ваге на најједноставнију глатку површину: на тепиху, тепиху, неуједначеном стару паркету, могу лагати.