Ali so silikoni škodljivi v kozmetiki obraza?

silikon za obraz
Silikon je uporaben za obraz
Foto: Getty

Miti o škodi silikona v obrazni kremi

Silikoni so skupina sintetičnih spojin, ki vsebujejo kisik. Imenujejo se tudi nevtralne sintetične maščobe. Uporabljajo se v kozmetiki za kozmetiko za lase in kožo, pa tudi za dekorativno kozmetiko. Obstaja nekaj skupnih mnenj o nevarnostih silikonov, od katerih je treba vsako obravnavati ločeno, da bi ugotovili, ali je to res ali mit.

To je strup, ki se absorbira v kožo. Dejansko je silikon absolutno inertna snov, ki ne reagira s kožo. Je popolnoma netoksičen, ne povzroča draženja in alergij, ne reproducira bakterij.

Blokira kisik, preprečuje dihanje kože. Silikoni resnično tvorijo film na telesu, vendar ne zadržujejo molekul zraka, kar pomeni, da ne preprečuje, da koža normalno diha.

Ima komedogeni učinek. To drži, saj silikon zapira pore, tako kot mnoge druge snovi: olja, glicerin in podobno. Zato je treba kožo očistiti dobro, če obstaja težnja po videzu komedonov.

Z rednim globokim čiščenjem takega problema ne bo

Silikon v kozmetiki je neuporaben. Ta snov dejansko nima nobenega skrbnega učinka. Ampak ohranja vlago na površini kože in služi kot “prevoz” za druge uporabne sestavine, ki jih vsebuje smetana.

Uporabite si silikon v smetani

Kakšna je vloga silikonov v obraznih kremah:

  • Počasi izhlapevanje vlage.
  • Gladko kožo.
  • Zaščitite pred škodljivimi učinki od zunaj.
  • Spodbuja bolj enakomerno porazdelitev smetane.
  • Izboljšajte teksturo izdelka in ga naredite prijetno svilnato.
  • Ne pustite občutka lepljivosti in maščobe na koži, naredite ga mat.
  • Podaljšajte rok uporabnosti.

Če kremo uporabljate v primernih količinah in ne pozabite na globoko čiščenje kože, bo silikon koristen za kožo obraza.

Uporaba kreme in druge kozmetike za osebe s silikonom je stvar osebne izbire. Ne pričakujte, da bo imel fantastičen učinek, vendar je tudi neupravičeno, da bi ga menili, da je utelešenje zla. V vsakem primeru pa morate prebrati podatke o sestavi na embalaži in poskrbeti, da so v smetani bolj koristne skrbne snovi kot silikoni.

Zanimivo je tudi: sredstva za draženje kože