Folk recepti za zdravo delo črevesja pri otroku

Vsebina članka:

  • Kako prilagoditi črevesno delo otroka
  • Načini za izboljšanje navad črevesja

Kako prilagoditi delo črevesja: video
Kako prilagoditi delo črevesja: napis
Foto: Shutterstock

Kako prilagoditi črevesno delo otroka

Ljudska zdravila lahko pomagajo otroku, če je njegova starost starejša od treh let. Če je mlajši ali dojijo, je bolje, preden jih uporabite, posvetovati s specialistom.

Za dobro delo črevesja je vlakna zelo uporabna. Pomaga prebaviti “težka” živila – meso, gobe itd. Posebej veliko vlaknin se nahaja v fižolu, ajdovi, biserni ječmen in zrna pšenice. Črevesju je delovala brez prekinitev, dovolj je, da jemlje živila, bogata z vlakninami, enkrat na dva dni.

Ovsnati kosmiči s kefirjem čisto čiščenje črevesja. Ne kuhajte jih, samo napolnite dve žlici žit v kozarec jogurta in pustite noč. Za okus lahko dodate sadje – jabolka ali pomaranče

Obstaja zelenjava in sadje, ki imajo sproščujoč učinek. Pomagali bodo pri obvladovanju zaprtja in očistiti želodec. To so pesa, kislo zelje, repa, buča, kumare, jabolka, grozdje, solata. S plodovi moraš biti previden. Otroški želodec lahko močno reagira na aktivne sadne kisline, pojavi se napenjanje in napenjanje. Da bi preprečili te pojave, lahko jedo suho sadje.

Mlečni izdelki pomagajo normalizirati črevesno mikrofloro. Najbolje je, da se spoprimeš s kefirjem, fermentiranim pečenim mlekom, jogurtu. Mleko lahko povzroči prebavne motnje zaradi visoke vsebnosti laktoze. Zato je bolje uporabiti kisle mlečne napitke, kot tudi naravne jogurte in kislo smetano.

Pri odvajalnih zeliščnih zdravilih morate biti previdni. Njihov vpliv na telo dojenčka je lahko preveč močan. Če otrok trpi zaradi zaprtja, najprej spremenite svojo prehrano, če ne pomagate – pokličite zdravnika

Načini za izboljšanje navad črevesja

Normalizirati delovanje črevesja, narejen za delo “leni” želodec, morate upoštevati določene prehrane. To je najbolj prehrane bi morala biti zelenjave, žitaric, pusto meso (govedina in piščanec), ribe in morski sadeži. Količina sladkorja, peke, čokolade je treba zmanjšati. Poleg tega lahko dnevno vzamete čajno žličko posebnih testenin. Pripravljene ONA: slive (300 g) in slika (150 g) smo zmeljemo v mešalniku ali mince. Dodaj medu – žličko zdrobljenih in Senna (Cassia rastlin iz rodu, ki ima blag odvajalni učinek). Mešajte in postavite čez noč v hladilnik.

Preberite več: Biotherm: pregledi kozmetike za obraz.