Kaj je koristno za indijsko gobo in kako piti iz nje

Indijska goba
Indijska goba – zdravilna pijača
Foto: Getty

Koristne lastnosti indijske gobe

Indijska goba (“morski riž”) – živi mikroorganizem, ki spominja na vrsto riža. Vključuje bakterije ocetne kisline, encime in vitamine. Obstaja 100 bolezni, s katerimi se lahko spoprime.

Učinek glive na človeško telo:

– se bori proti prehladom;

– normalizira metabolizem, odstrani soli in žlindre;

– zmanjša krvni tlak, pomirja živčni sistem;

– se uporablja za preprečevanje raka;

– pomaga zmanjšati telesno težo.

Uporablja se v ljudski medicini in kozmetologiji. Infuzija gobe je osnova za izdelavo šamponov, sesalcev, dezodorantov in maske. Takšni izdelki za nego čistijo, tonirajo, pomirjajo in negujejo kožo.

Mlečna indijska goba: kuhanje

Tinktura indijske gobe po okusu podobno kot mlečna sirotka ali kvass. Pijačo lahko popijete kadarkoli v letu: poleti počasi gladi žejo, pozimi pa krepi imuniteto. Rast mleka, indijska goba je enostavna, ker je v oskrbi nezahteven.

Za pripravo pijače boste potrebovali:

– morski riž – 4 tbsp. l .;

– čista voda (filtrirana, neukrejena) – liter;

– steklena kozarca;

– gaza;

– sladkor – 2 tbsp. l .;

– Vsako posušeno sadje.

Hladno vodo z morskim rižem in sladkorjem je treba temeljito premešati, dodajte suho sadje. Pokrijte stekleno posodo z gazo in ga postavite v temno hladno mesto 2-3 dni. Nato razprite raztopino, zavrzite suho sadje, sperite riž in zaspite.

Pijte v hladilniku za največ 2 dni in oprano indijsko gobo – 5 dni. Priporočamo trikrat dnevno za infuzijo 10-15 minut pred glavnim obrokom.

Kako pravilno jemati morski riž?

Prvič, ko morate piti tinkturo v majhnih odmerkih (na primer 50 ml 2-3 krat na dan), saj ima gliva diuretični učinek. Dnevna optimalna hitrost je 300 ml na dan.

Trajanje sprejema je določeno posamezno. Kratek tečaj traja 3 mesece, dolgi tečaj traja desetletja. Vse je odvisno od stanja zdravja in stanja telesa.

Kljub uporabnim lastnostim ima morski riž kontraindikacije. Prepovedano je uporabljati za ljudi s sladkorno boleznijo, hipotenzijo in razjede na želodcu. Poleg tega glive ni mogoče kombinirati z drugimi zdravili.

Prejemanje infuzije morskega riža bo pripomoglo k obnovitvi dela vseh notranjih organov. Ampak ne pozabite na pravilno prehrano in telesno vadbo.

Glej tudi: uporaba selena za ženske