Kaj naj storim, če sem med spanjem položil roko?

roka je ležala zelo močno
Ste položili roko? Rezanje narezanega območja
Foto: Getty

Ročka je ležala zelo močno: razlog je napačen položaj telesa med spanjem

Nelagodna lokacija prtljažnika v času počitka je najvarnejši razlog za pretok roke. Pogosto se to zgodi, če si roke za hrbet dal dolgo. V tem primeru se moti krvni obtok v okončinah. Med spanjem se intenzivnost kardiovaskularnega sistema znatno zmanjša, tako da kri ne more priti v roke v celoti.

V nekaterih primerih otrplost roke povzroči nepravilna izbira blazine. Če je previsoka, potem je v vratu hrbtenica hrbtenice. To lahko povzroči motnje krvnega obtoka. Posledica je otrplost v okončinah.

Masaža lahko hitro odstrani tako neprijeten občutek. Poskusite intenzivno brcati mišice v rokah, naredite drobne gibe. Tako bo mogoče obnoviti moten krvni pretok.

Položil je roko: vzrok je resna bolezen

Če se pogosto sprašujete, kaj storiti, če je vaša roka otrpla, je verjetno vzrok za hudo bolezen. Med njimi so:

1. Težave s hrbtenico. Te bolezni pogosto spremljajo vrtoglavica, izguba zavesti in glavoboli. Najpogosteje se roke začudijo z osteohondrozo. To je kombinacija nepravilnosti, ki jih povzročajo metabolične motnje v hrustančnem in kostnem tkivu.

2. Kršitve v delovanju žilnega sistema. Največja nevarnost je ishemična možganska kap. To je posledica krvavitve krvnega obtoka v enem predelu možganov. To bolezen spremlja povečan pritisk in omotica.

3. Sindrom karpalnega kanala. To bolezen povzroča zobni živec, ki se nahaja v roki. S tem sindromom ni samo otrplosti roke, temveč tudi mravljinčenje v vseh prstih, razen majhnega prsta. Pogosto so občutki tako močni, da se pacient lahko ponoči zbudi.

Zdravljenje otrplosti, ki jo povzročijo bolezni, mora predpisati izključno zdravnik. Zato morate najprej preučiti in ugotoviti točen vzrok za tak simptom.

V naslednjem članku: inkubacijsko obdobje noric