Kako kopati alo v nosu?

kako kapati aloe v nosu
Naučite se, kako natočiti aloe v nosu in pozabili na mraz dolgo časa.
Foto: Getty

Zakaj aloe v nos?

Vprašanje ni prazno, ker okusne lastnosti te naprave niso prijetne. Sok je grenak, tart, vendar zdravilo ne sme biti sladko, ni sladkarije. Zakopavanje sokove te rastline v nosu odpravlja oteklino nazofaringealne sluznice v rinitisu. V krvi, aloejev sok nevtralizira toksine, nevtralizira viruse, kroženje kisika se izboljšuje, postane lažje dihati in telo, ki je prejelo takšno podporo, se začne boriti z novimi silami proti bolezni.

Postopek okrevanja je veliko hitrejši.

Sok Aloe vera vsebuje veliko mikro in makro elementov, mineralnih soli, vitamina C. Na primer, katehin preprečuje nastanek alergijskih reakcij, zato je to orodje mogoče uporabiti celo za zdravljenje majhnih otrok. Flavonoidi pokrivajo viruse z dostopom do telesa. Imajo antioksidativne, baktericidne, antispazmodne lastnosti.

Kako kopati alo v nosu?

Če želite kar najbolje izkoristiti rastlino, morate liste aloeja predhodno pripraviti. Zaželeno je, da ležijo v hladilniku približno 12 dni. In ne bi smeli dobiti svetlobe, zato je bolje, da jih zavijete v papir ali jih zavite v krpo. V tem času v listih bo sinteza biogenih stimulansov, ki lahko okrepijo imunost in aktivirajo metabolične procese v telesu.

Nato zrežite list in iztisnite tekočino. Sok ni mogoče uporabiti v čisti obliki, ga je treba razredčiti s kuhano vodo v razmerju 2: 1. To pomeni, da bi dve žlici vode potrebovali žlico alojevega soka. Zdravilo je treba izmenično kapati v obeh nosnicah. Vsak bo imel kar štiri kaplje. Priporočljivo je, da postopek poteka do petkrat dnevno.

Pripravljeno zmes lahko shranite v hladilniku, vendar ne za dolgo. Če želite to narediti, je bolje uporabiti steklenice temnega stekla, levo od eteričnih olj ali farmacevtskih rešitev.

Cenim, da je zelo uporabna aloe, in hitro boste opazili znake okrevanja.

Zanimivo je tudi: povečati nos