Kako narediti transfuzijo krvi doma

ali je mogoče transfuzijo krvi doseči pri temperaturi
Ali je mogoče transfuzijo krvi opraviti pri temperaturi
Foto: Getty

Kako narediti transfuzijo krvi doma

Načrt injiciranja je predpisal zdravnik, če pa ima bolnik izkušnje z injiciranjem, se priporoča naslednje:

  • dajanje krvi je dovoljeno dnevno. Prvič – 2 ml in kasneje vsakih 2 ali 3 dni povečamo odmerek za enako število mililitrov (do 10 ml). Celotno obdobje ne sme presegati 15 dni;
  • kako dolgo lahko naredite injekcije, je odvisno tudi od njihovega učinka na telo. Če se bolnik počuti opazno izboljšanje svojega stanja, to pomeni, da je mogoče ustaviti injiciranje krvi. Zato je odgovor na vprašanje, kako pogosto je mogoče transfuzijo krvi, odvisen le od bolnikovega telesa.

Spodaj so vse faze klasične avtohemerapije:

  1. Najprej morate vzeti kri iz vene in po trenutek brez vpliva na tekočino za vstop v zadnjico. V tem primeru mora biti ukrep zelo počasen, da se znebite močne bolečine. Pacient naj bo čim bolj sproščen. Tako bo vse udobno.
  2. Okoljski prostor in vsi predmeti morajo biti zelo čisti, postopek pa lahko opravlja samo oseba, ki je usposobljena za medicinsko področje.

Kako krvne transfuzije iz aken

Načelo transfuzije krvi iz aken je zelo podobno kot običajno. Vendar v tem primeru količina vbrizgane krvi dnevno presega le 1 ml. Zato je trajanje postopka le 10 dni.

Ali je mogoče transfuzijo krvi opraviti pri temperaturi

Po avtohemoterapiji se lahko temperatura dvigne. Vendar, ali je postopek mogoče že storiti z njo? Med celotnim seznamom kontraindikacij ni nikakršne tempeature, ker pa se po injiciranju lahko dvigne, v tem stanju ni priporočljivo izvajati injekcije krvi.

Ali lahko naredim transfuzijo krvi mesečno

Po mnenju zdravnikov transfuzija krvi med menstrualnim ciklusom ni vredna. Razlog je možna izguba preveč krvi. Bolje je, da postopek izvedete 2 tedna pred ali takoj po njem.