Kako pravilno namestiti termometer pod miško – enostavna pravila

kako postaviti termometer
Kako pravilno namestiti termometer?
Foto: Getty

Metode merjenja temperature, pa tudi sami termometri, so številne. Indikacije telesne temperature se odstranijo rektalno, oralno, v ušesnih in aksilarnih votlinah, vagini, medtem ko uporabljate živo srebro, alkohol, elektronske ali infrardeče termometre.

Vsaka metoda in termometer ima svoje pozitivne in negativne strani. Ampak ne glede na to, kako zdravniki zagovarjajo merjenje temperature v rektumu, pravijo, da je to najbolj natančno, in ne glede na to, kako se oglašujejo infrardeči termometri, je večina priljubljena v tem načrtu ena. To je seveda merjenje temperature v pazduho z živosrebrnim termometrom.

Taka metoda, po mnenju strokovnjakov, ni zelo natančna, odstopanja so lahko 0,3-0,5 stopinj. Če pa strogo upoštevate preprosta priporočila za njegovo uporabo, se lahko zanesete na rezultat.

Kako postaviti termometer v pazduho?

Priporočila o tem, kako postaviti termometer pod miško, se raztopi na naslednje načine:

• v idealnem primeru bi morala biti temperatura zraka v prostoru, kjer meritev merimo, med 18 in 25 ° C;

• koža aksilarne votline se obriše suho s prtičkom, da se prepreči hipotermija termometra zaradi znoja;

• Stresite merilnik živega srebra tako, da živosrebrni stolpec pade na minimum ali vklopite elektronski termometer;

• postavite konico termometra v najgloblji del pazduha in trdno stisnite komolce na telo, da se ne bi dotaknili zraka;

• poskrbite, da se konica ne dotika obleke;

• Optimalni čas merjenja merilnika živega srebra je 6-10 minut. Elektronska naprava bo poročala o koncu postopka z zvočnim signalom, vendar jo je treba izvleči po samo 2-3 minutah, nato pa bodo odčitki točni.

Pomembno: po vsaki uporabi zavrzite odčitke iz živosrebrnega termometra – tako boste znatno podaljšali življenjsko dobo termometra.

Kako ne bi dal termometer?

Za merjenje temperature se ne priporoča takoj po prihodu z ulice, krepko kosilo ali obilno toplo pijačo, tantru ali živčni zlom – pričevanje se bo povečalo.

Tudi med postopkom ne morete jesti, piti in niti govoriti – položaj mora biti udoben, in oseba – mirna. Obvezno je razkužiti termometer, še posebej, če ga več ljudi uporablja.

Zdaj, ko veste, kako postaviti termometer, ste lahko prepričani, da je vse v redu. Sledite preprostim priporočilom in bolje je – ne bodite bolni!