Krepimo plovila brez zdravil. Vaje in ljudska pravna sredstva

Vsebina članka:

 • Opis narodnih metod
 • Osnovne vaje
 • Vrat ogrevanja
 • Polnjenje
 • Tek
 • Kontrastni tuš
 • Akupunktura
 • Pravi počitek
Vaja
Vaje za krepitev krvnih žil
Foto: Shutterstock

Plovila igrajo pomembno vlogo v stanju človekovega zdravja. Če so oslabljeni ali zamašeni, kri ne bo mogla preiti v zadostne količine na določena mesta. To končno povzroči zmanjšanje človekove dejavnosti. Veliko procesov v telesu upočasni. Prikaže slab apetit, razpoloženje, dobro počutje, zmanjšanje tlaka itd. Obstajajo ljudska sredstva in vaje, ki bodo pomagali pri soočanju s to nalogo.

Opis narodnih metod

Ta tehnika je bila izumljena v Indiji. Joga je uporabila podobne vaje za krepitev telesa v svojih meditacijah. Verjeli so, da nič ne slabi imunitete, kot depresivno razpoloženje in stres.

To so fizične vaje, ki prispevajo k normalizaciji vaskularnega sistema in vodijo telo na ton

Osnovne vaje

Ko se zjutraj prebudite, je treba lepo sedeti na robu postelje in masirati obraz in glavo. Začnite z ušesi. Lopule je treba pritrditi in indeksni prst se masira 1-2 minute v smeri urinega kazalca. Ogrevati se morajo. Po tem se celotno uho masira z dlani. Kri mora vstopiti v to področje telesa in rdeče. Od masaže ušes gladko prehaja na glavo. Razširite prste obeh rokah široko, jih rahlo upognite. Masirajte glavo. Poskusite opisati krog s svojimi gibi.

Obnovitev krvnega obtoka po sanjah je dovolj za 1-2 minut. Po tem pojdi na obraz. Postavite kazalne prste na obrvi in ​​masirajte 20-30 sekund v nasprotni smeri urinega kazalca.

Vrat ogrevanja

To je najpreprostejši nabor vaj. Izvedite krožno glavo najprej v smeri urinega kazalca, nato v nasprotni smeri urinega kazalca. Nagnite navzgor, navzdol, desno, levo. Vaje ponovite 2-3 minute. To ogrevanje ima ugoden učinek na žilni in živčni sistem.

Posode v vratu in možganih so okrepljene. Splošno zdravstveno stanje se izboljšuje

Polnjenje

Vstani naravnost. Položite noge skupaj. Opravite naklone naprej, poskušajte doseči s konicami prstov talne površine. Bodite previdni: pri vadbi ne upognite kolen. To raztezanje bo pripomoglo k okrepitvi plovil in kapilar. Počivajte malo.

Sedite na tleh, maksimalno potisnite noge narazen. Roke se nagnejo pred prsnim košem in jih poskušajo doseči na površini tal. Izvedite 10-12 pobočij.

Ta vaja bo pripomogla k izboljšanju krvnega obtoka in krepitvi plovil nog. Squat in hodite okoli v tem položaju za 1-2 minut. Po tem, ležite na hrbet in se sprostite, potem ko globoko vdihnete in izhlapite.

Tek

Za zdravje srca in krepitev žilnega zidu je vožnja izredno koristna. To je najboljši naboj in ogrevanje pred trdo delovno dneve. Tekom ne sme biti več kot 30 minut, če je šibka plovila. Postopoma se lahko poveča obremenitev. Treba je omeniti, da lahko z nepravilnim pristopom k usposabljanju škoduje zdravju.

Torej se spomnite:

 • opusti usposabljanje za popoln želodec
 • ko teče, je potrebno dihati z nosom, ne z usti
 • hitrost je treba postopoma povečevati
 • ni nujno, da se začne oster začetek
 • Ne zaženejte, če občutite zvok v ušesih
 • Izogibajte se usposabljanju z slabim zdravjem in splošno slabo počutje

Kontrastni tuš

To je najboljši postopek, ki lahko zaključi tehniko krepitve plovil. V tem trenutku se izravnajo, nato pa skrčijo. Ampak tuš mora biti ravno nasprotno, ne hladen. To je najboljši postopek krepitve vaskularnih in živčnih sistemov. Postopek zaključite s hladno vodo.

Akupunktura

Tečaj akupunkture opravlja samo usposobljen specialist. Pomagal bo, da se s seboj premakne v dogovor in ponovno vzpostavi duševno ravnovesje. Poleg tega tehnika akupunkture odlično krepi plovila. Z njeno pomočjo se lahko znebite prvih simptomov različnih bolezni.

Pravi počitek

Nič ne bo pripomoglo k temu, da bi telo pripeljalo do čutov, kot pravi in ​​pravočasen počitek. Ko je delovna obremenitev zelo zasedena, se uniči notranja ura, kar ima za posledico kršitev naravnih procesov. To je velik udarec za živčni sistem in krvne žile.

Kompleks vaj
Kompleks vaj
Foto: Shutterstock

Ne pozabite: za optimalno delovanje telesa potrebuje polno osemurno spanje. Sprostitev pomaga sprostiti in oživiti. To ne pomeni, da mora oseba le spati, jesti in ležati na kavču. Organizirajte si koristen dan.

Vso družino vzemite v naravo. Ribolov, pohodništvo na plaži, drsanje, smučanje, brez dvoma, vas bo popoln s pozitivnimi čustvi.

Mimogrede, plavanje odlično spodbuja krvni obtok in razvija mišično maso

Ekstremni počitki z deli adrenalina in telesnim naporom – odlično! Adrenalin odlično spodbuja krvne žile za delo in se vrača v kri. Poleg tega pospešuje vse notranje procese. Vendar je treba spomniti, da je ekstremni počitek kontraindiciran za ljudi z razbijanim živčnim in žilnim sistemom. Uporaben bo samo tistim, ki v tem primeru ne želijo trpeti zaradi te bolezni.

V naslednjem članku: prehrana za čiščenje telesa