Nov trend v športu: intervalno usposabljanje

Intervalno usposabljanje
Foto: Depositphotos

Lepota ženskega telesa je bila cenjena ves čas. Na kaj samo žrtve ženske ne gredo, da bi dosegli želeni rezultat! Konstantne prehrane, štetje kalorij in dolgo čakanje na rezultat. Ampak zdaj bolj in bolj priljubljena je nova učinkovita metoda boja proti debelosti – intervalno usposabljanje.

Pomen intervalnega treninga je izmenjava moči in aerobnih vaj

Tu je treba delati za obrabo, saj je glavno načelo v zelo kratkem času visoka intenzivnost. Na primer, 25 sit-upov za pol minute, potem počakajte 10 sekund, nato spet skušajte in ponovno počitek. In tako 5-10 minut za vsako vadbo. Tudi pol ure pouka dvakrat na teden bo telo primerno, številka – bolj atletska. Istočasno boste imeli razpoloženje in vitalnost vsakič. Ljudje, ki so izbrali intervalno usposabljanje za zmanjšanje telesne mase, opozarjajo na velik plus: ne porabite ur, da bi se izčrpali z vajami. Z majhnim časom – enak učinek.

  • Mišice so okrepljene, njihova moč in vzdržljivost se povečujeta.
  • Izboljša delo kardiovaskularnega sistema.
  • Mastne usedline so intenzivno opečene in zaradi teh dodatnih centimetrov zapustijo količine, slika pridobi lepše črte in oblike.
Intervalno usposabljanje
Foto: Depositphotos

Kakšna je koristnost intervalnega treninga za zgorevanje maščob in kako jih pravilno zgraditi? Program usposabljanja je lahko katerikoli, vendar bo hkrati oseba, ki izgublja, morala upoštevati nekaj pomembnih točk. Začetna stopnja mora biti urejena tako, da je trajanje intenzivne faze nekoliko krajše od faze počitka. Ta pristop omogoča telesu hujšega človeka, da se prilagodi novemu programu fizičnega napora. Aktivna faza treninga vključuje tek (primeren kot stadion in tekalna stopnica). Tudi ta faza lahko vključuje vaje, na primer na stacionarnem kolesu. Običajna vaja v obliki tekmovanja ne bo tako učinkovita, kar se izvaja v kombinaciji z vajami za moč.

Trajanje te vrste usposabljanja mora biti najmanj tri tedne. V tem primeru ne smejo obstajati zastoji. Priporočljivo je, da na teden opravite največ dve treningi za interval. Začetek intervalnega treninga mora biti postopoma, nežno povečati obremenitev in šele po posvetovanju z zdravnikom. Ta vrsta fitnesa je kontraindicirana za ljudi, ki imajo resne težave s srcem.

Intervalno usposabljanje
Foto: Depositphotos

Pri pregledu učinkovitosti intervala točke za usposabljanje in zmanjšanje telesne teže – do 1 kg na teden. Razlog za tako hitro izgubo maščobe je, da telo po obremenitvijo in nadaljuje, da se znebite odvečne teže, ker je prepričan, da ste bili v nevarnosti, in da bi se ponovilo. Prav tako se maščobe pretvori v energijo še 48 ur po vadbi v telesu je lahko, da si opomore, medtem ko spiš, v službi ali gledanje televizije, medtem ko leži na kavču. Ta učinek sčasoma bo le povečalo, saj so mišice rastejo in potrebujejo tudi energijo za rast in obnovo.

Če želite bolje razumeti, kako se izvaja intervalno usposabljanje, bo video pomagal.

Preberite več: odnos med prehrano in spolom