Priporočila za odstranitev komedonov

odstranitev komedonov
Odstranjevanje komedonov.
Foto: Getty

Od čem so komedoni?

Črne točke niso posledica vnetne narave. Pojavljajo se zaradi zamašitve lojnic. Pod plastjo kože se nabira maščoba, se pojavi kot vozliči ali beli rogovi. Njihova velikost je približno 2 mm.

Najpogosteje se pojavljajo na območju nosu, čela in brade. Če so pike na hrbtni strani, so že temne. To je zato, ker sebum absorbira umazanijo in prah.

Glavni vzroki problema so:

  • neuravnotežena prehrana;
  • nepravilno nego kože;
  • absolutna odsotnost skrbi.

Odstranitev komedonov doma

Učinkovit način, da se znebite problema je obisk kozmetike. Tam bo globoko čiščenje obraza. Toda podoben postopek je mogoče storiti doma.

Najprej morate odstraniti ostanke kozmetike z obraza, nato pa – zdravite kožo s posebnim pilingom. Uporabite ga počasi, premikate roke v krog. Po tem sperite ostanke izdelka s toplo vodo.

Pri nanašanju pilinga mora biti koža vlažna.

Nato paramo obraz s parno kopeljo. Vreli vodo v posodah, lahko dodate zelišča – odstranili bodo draženje, odstranili vsebnost maščobe v koži. Pokrij svojo glavo z brisačo, ovijte se nad vodo in ostanite v tem položaju 15 minut. Obrišite vlago z obraza ne morete, ga morate potopiti s prtičkom.

Po tem postopku se pore lahko enostavno odprejo – jih je mogoče odstraniti s pritiskom na obe strani.

Preden iztisnete pike, umijte roke z milom in vodo.

Odstranitev komedonov je končana. Zdaj lahko obrišete obraz z antiseptičnim losjonom. Po postopku koža potrebuje ustrezno nego, v nasprotnem primeru bodo komedoni hitro vrnili.

Postopek čiščenja s črnih pik pogosto ni mogoče storiti: to lahko poslabša položaj. Dovolj je, da pijete dvakrat na dan – zjutraj in pred spanjem. Obstajajo posebna orodja za odstranjevanje komedonov – masažer, sesalnik in drugi.

Najbolje je govoriti o brisanju komedonovega videoposnetka. Postopek podrobno opisuje in razkrije vse nianse.

Comedones je problem, ki ga je treba obravnavati. Morate slediti obrazu, očistiti povrhnjico. Ustrezna nega kože vam bo pomagal znebiti jih enkrat za vselej.