Rastemo s keno za lepo tetovažo

Vsebina članka:

 • Kako narediti keno
 • Kako nanesti barvo na kožo
Priprava kane za tetovaže
Priprava kane za tetovaže
Foto: Shutterstock

Glavna prednost tetovaže kane v absolutni varnosti za zdravje glavnega materiala, ker je začasno. Zato so takšne tetovaže zelo priljubljene med tistimi, ki želijo začasno dekorirati svoje telo, ne da bi pri tem povzročili škodo sebi. Toda tetovažo kane je treba uporabiti v skladu z določenimi pravili, tako da se izkaže točno, kot je predvideno. In najprej, ta pravila zadevajo pravilno razredčenje praška.

Kako zgraditi heno za tetoviranje doma

Pravilno redčenje kane v prahu pomeni, da se boste skrbno pripravili na tako navidezno banalno delovanje. Zaradi tega se lahko barve izkažejo drugače, vse je odvisno od metode. Najbolje je, da uporabite tradicionalne orientalske recepte za barvanje piva.

Tako boste na primer dobili rdečo barvo, ki jo potrebujete:

 • pakiranje rdeče kane
 • skodelica pripravljenega močnega črnega čaja (zaželeno je, da se infundira čez noč)
 • 1 tsp. limonin sok (limono moramo najprej nastaviti 12 ur na soncu)

Dodajte limonin sok do čaja in jih segrevajte. Nato položite v to tekočo suho kano. Kljub temu, da je izdelan v obliki prahu, ga je najprej treba obrisati skozi sito, da se znebite možnih kock.

Vse pomešajte zelo previdno, tako da se masa postane homogena, nobene impregnacije niso dovoljene

Hitrejši in lažji način priprave kave vključuje dodajanje čaja neposredno v času pivovarstva.

V tem primeru boste potrebovali:

 • 500 ml vode
 • 2 tsp. črni čaj (suha piva)
 • 3 žličke. limonin sok
 • Henna pakiranje

Dodajte čaj in kuhajte eno uro, dodajte limonin sok. Vse, kar morate filtrirati. Nato zmešajte s praškom kane in pustite, da se piha 2 uri.

Ne prezrite dodajanja limoninega soka barvi. Pomaga barvi bolj prodreti v kožo

Rdečo barvilo lahko zmešate tako, da dodate rdeče vino kani. Če uporabljate kamilico z iransko kano, bo barva postala rahlo rumenkasta.

Za pripravo barve za takšne recepte morate vzeti:

 • 40 g prahu kane
 • 250 ml vode
 • 250 ml vina (ali infundiranje kamilice)

Vrelo vodo, dodajte ojačevalec barvila in ga premešajte s prahom kane.

Da bi dobili svetlejšo in rdečo senco, je vredno dodati deteljo na keno

Pripravite barvilo v tem primeru lahko na naslednji način.

Vzemi:

 • 40 g kane
 • 500 ml vode
 • 5 žlici. l. detelja

Detelja vlijemo v vrelo vodo, zmanjšamo toploto in počasi pramimo travo približno 20 minut. Sojino juho in mešamo s kano dokler ne dosežemo homogene mase.

Če želite dobiti temnejšo sliko, dodajte malo grafita v procesu kuhanja kane

Kako nanesti barvo na kožo

Da bi risba dobro izgledala na telesu, mora biti koža pravilno pripravljena. Najprej morate biti epilacija. To je posledica dejstva, da kana na laseh drži dlje časa, vendar se bo s kože spustila hitreje. Kot rezultat, dobite raztrgano sliko, ki jo seveda ne boste okrasili. Poleg tega je zaželeno, da se v prihodnosti slika obrišite oljčno olje za povečanje penetracijo barvila pigmenta v koži. Po tem lahko začnete ustvarjati.

Če želite uporabiti tetovažo, potrebujete posebno palico. Ampak kot možnost, lahko uporabite iglo (naravno, sterilno), čopič ali zobotrebec.

Risanje na telo je treba nežno, brisanje črt (če sploh) takoj, da ne bi smrde

Pred uporabo ohladite barvo približno 3 ure. Ko se uporablja za končnih delov navlažimo risanje pad, ki je impregnirana z mešanico limone in sladkorja. To je potrebno, da se vzorec nasiči in koža ne pade. Ne pozabite, da je posušeno tatoo iz kane kar nekaj časa, približno 8 ur. In zaželeno je, da ga občasno postavite pod sonce. Olje obrišite še tri dni po nanosu olja. To bo tatoo bolj odporen in svetel. Skrb za začasne tetovaže, ki jih potrebujete in vse ostalo časa: ne gredo v savno, ne drgnite svoje krpico.

Zanimivo je tudi branje: kako izbrati sušilec za lase?