Čas za vzvratno: kako podaljšati mladino z močjo misli

Očitna in neverjetna dejstva o procesu staranja.

Konec sedemdesetih let je Ellen Langer, pionir v študiji odnosa med telesom in umom (mimogrede, prvi ženski psiholog, ki je prejel mesto profesorja na Univerzi Harvard), začel radoveden projekt. Skupina starejših je preživela nekaj časa, izolirana od zunanjega sveta, ki je bila diha v ozračju svojega življenja pred dvajsetimi leti. Gospodinjski predmeti, novice, izdelki – prireditev so v celoti rekonstruirali organizatorji. Udeleženci so morali vključiti samo domišljijo in spomine.

V fazi načrtovanja se je Langer posvetoval z vodilnimi geriatriji (“starostni zdravniki”) o tem, kako izmeriti biološke kazalnike starosti pred in po eksperimentu. Odziv strokovnjakov je skoraj pripeljal do zastoja: ni bioloških označevalcev, ki lahko natančno določijo starost osebe. Naši fizični občutki sovpadajo s psihološkimi pojmi o njihovih “letih”.

Kaj pa, dejansko, so dokazali udeleženci projekta, imenovani “Counterclockwise”. Na primer, mnogi od tistih, ki po določenem obdobju niso mogli priti do kraja prostovoljne izolacije brez pomoči, niso le začeli prosto gibati, ampak tudi upravljati s prtljago. Z drugimi besedami, skoraj 20 let nazaj so skoraj popolnoma obnovile svoje fizične sposobnosti … z močjo misli! 


Fotografija Getty Images

Če lahko organizem prilagodimo nadgradnji, ali te edinstvene možnosti naše zavesti širijo, da bi upočasnile starostne spremembe kože? Ali lahko “predstavljamo večno mladino”? Zakaj ne? Nihče nam ne prepoveduje, da verjamemo, da smeh podaljša življenje, izcedek nosi sama po sedmih dneh. Miti in iluzije so sestavni del objektivne resničnosti.

Že dolgo se je zdelo, da so najučinkovitejše komponente kozmetike proti staranju sintetični peptidi. Milijoni žensk po vsem svetu je to dejstvo sprejelo samoumevno, zaupanja vredno oglaševanje in proizvajalca. Moč mišljenja inovatorjev in kliničnih raziskav je dokazalo, da je naravna kemija lahko učinkovitejša kot umetno ustvarjena, razkrivajo teorijo, da lahko le tradicionalne kreme izpustijo starost.

Odkritje pripada grški znamki KORRES, ki je v letu 2009 začela svetovno študijo rastlinskega sveta, da bi natančno ugotovila, kateri ekstrakti in aktivne organske sestavine, varni za kožo in okolje, lahko naredijo še en preboj v boju proti staranju. Seznam naravnih sestavin, ki ustrezajo potrebam zrele kože in vam omogočajo ohranjanje mladosti, vključujejo:

– Izvleček črnega bora in epigalokatehinov, pridobljenih iz njega, ki prispevajo k krepitvi vezivnega tkiva in povečanju elastičnosti kože;

– naravni heksapeptid-11, ki ščiti pred negativnimi učinki prostih radikalov in spodbuja proizvodnjo kolagena;

– ekstrakt acmella spilantes, ki zagotavlja stalno dviganje in izboljšanje konture obraza;

– naravni oligosaharidi, ki povečujejo sintezo elastina in hialuronske kisline;

– aktivna snov, pridobljena iz črnega čaja, obnavljanje volumna in čiščenje kože.

Vse te sestavine, ki so edinstvene v svojih lastnostih, so oblikovale formulo kozmetične linije Black Pine iz KORRES-a, ki zagotavlja navlaženje kože, znebiti gub, učinkovito dviganje, krepitev in popolno konturo.

Linijo predstavljajo štirje izdelki: dnevna krema Black Pine / Antiwrinkle  Dnevna krema za dihanje v dveh izvedbah – za kombinirano kožo in kožo, ki je nagnjena k suhi koži; nočna krema Black Pine / Antiwrinkle  Krepilna nočna krema, primerna za vse vrste kože; krema za oči Black Pine / Antiwrinkle  Utrjevanje kreme za oči.

Po neodvisni oceni strokovnjakov, po 90 dneh uporabe kozmetike Black Pine / Antiwrinkle  Utrjevanje:

– 90% žensk ima obraz dvigalo,

– pri 95% je prišlo do krepitve kože in zmanjšanja gub,

– 100% je pokazalo izboljšanje splošnega stanja kože.

Če dodate do teh impresivnih rezultatov pozitiven odnos in moč mišljenja v projektu “Counterclockwise”, lahko v samo nekaj mesecih neprekinjenega dela na sebi varno spremenite svoj potni list! Navsezadnje nihče ne bo nikoli vedel vaše pravo biološko starost, če se odločite, da bo skrivnost. 

Naredi KORRES je zastopana v trgovinah v omrežju L “Etoile, kjer do 28. decembra velja ukrep: -40% za celotno območje.

  1. Velika razlika: nego las v 30, 40 in 50 letih
  2. Kako poskrbeti za kožo pozimi?
  3. Mezoterapija obraza: uredniški pregledi