Које козметике треба чувати у фрижидеру

Почетком лета, температура не расте само на улици, већ иу просторијама. Преживљавање +25 ће, нажалост, не бити сви производи лепоте. Неки од њих само треба да сачекају топлоту у осамљеном месту фрижидера. Који – у нашем прегледу.

Парфеме

Обично парфеме се чувају или на гардеробу, што је дозвољено, или на полици у купатилу, што је заправо љепота премлаћивана него што иде у кревет да би се надокнадила. Промене температуре и висока влажност смањују живот мириса и доприносе његовом брзом издисању. Али хладноће и тама, напротив, продужавају њену трајност и радно стање.

Медицинска козметика

Да би учинили терапеутске козметичке ефекте, требало би га ускладити свим правилима, нарочито је режим температуре важан. Многе активне компоненте престају да раде у случају прегревања. Пажљиво прочитајте упутства за припрему и не остављајте их на сунчаним површинама.

Лијекови за едем

Без обзира на то да ли је крема за лице, заштитне наочаре, маске или освјежавајуће спрејеви, све их треба чувати на хладном мјесту и заштићене од сунчеве свјетлости. Охлади, раде са удвострученом снагом, а када се загревају, напротив, оне губе свој ефекат. Само запамтите како једноставно комад леда делује на кожи …

Креме

У топлом времену боље је очистити их у фрижидеру. Они неће постати ефикаснији у односу на ово, супротно популарној заблуди, али ће применити хладан лосион или гел, ипак ће бити пријатнији од сунчане енергије. Међутим, имајте у виду да се у фрижидеру текстура или боја креме мало могу мењати. И запамтите да не смијете хранити креме у купатилу. Дућност и влазност временом скраћују рок употребе средстава.

Све што садржи витамин Ц

Није толико важно да изван прозора – лети или зима, било који начин, који укључује витамин Ц, треба чувати у хладном хладу фрижидера. На собној температури, витамин се брзо оксидира и уништава, што на логичан начин мења формулу лека, чинећи је неефикасном. Иначе, средства са витамином Ц се не могу чувати на отвореном дуже од недељу дана.

Средства за заштиту од сунца

Изненађујуће, заиста се најбоље држе у фрижидеру. У реду је ако цео дан Санскрин на врућем песку под врелим сунцем, али ако је био код куће, боље је очистити на хладном. Ово ће успорити уништење ултраљубичастих блокирајућих састојака и помоћи крему да опстане до следеће употребе.

Природна козметика

Обично се таква козметика складишти у кратком времену и подразумева посебне услове притвора. Природни састојци могу да се погоршају са високим температурама и брзо оксидирају у ваздуху. Као и витамински серуми, природна козметика треба одржавати хладно.

  1. Перфумерне грешке које дозвољавају сви (осим професионалаца)
  2. То си узалудан: главне грешке у чишћењу коже (и њихове последице)
  3. Деток дијета: све што требате знати о мијешањима за губитак тежине

Фото: Гетти Имагес