Не само од живаца: 5 разлога за укључивање менте у вашу исхрану

Сви знамо мете, као седатив, који се могу ефикасно бавити стресом и благотворно дјелују на квалитет спавања.

Међутим, умирујућа својства чудесне нане није ограничена. Мента је такође корисна за пиће како би ојачала цело тело, као и за лепоту и губитак телесне масе, што потврђују различите студије научника, показујући корисност ове мирисне биљке.

Редакција Беаути.уа одлучила је да сазна о главним корисним својствима менте и да открије зашто је тако важно укључити у вашу исхрану овог пролећа.

Минт стимулише губитак тежине и побољшава варење

Научници су доказали да мента не само олакшава раздражљивост и нервозу, већ и помаже да се изгуби тежина. То потврђују резултати студија које су доказале да повећањем мишићног метаболизма мента могу стимулирати губитак тежине. Поред тога, мента помаже у смањивању осећаја главе и смањењу количине конзумираних калорија.

Минт

Мента држи штедљиве детоксике

Са наном, можете очистити тело непотребних токсина и токсина. У латице мирисне менте помоћи да побољшате варење, елиминише мучнину, па су од велике помоћи за одржавање здравља тела док сте на дијети, надокнадити недостатак хранљивих материја и витамина. Поред тога, мента има холеретски и диуретички ефекат.

Мента побољшава стање коже

Мента има благотворно дејство на кожу и повећава његову еластичност и мекоћу. Поред тога, један део биљних хранива чине кожу влажна и спољну употребу нана чисти, смањује упалу и има антисептичко својства, у стању да елиминише акни и излечи ране.

Минт

Мента побољшава продуктивност

Једна од студија научника је открила да чак и само њухање пеперминта може повећати мотивацију и допунити енергију. Посебно, стручњаци кажу да мирис мете може бити користан за повећање будности, мотивације и продуктивности. На такве закључке научника дошла након једне студије која је показала да је мирис нане може да допринесе укупном побољшању заштите, због чега је експеримент, учесници остати дуже концентрат на послу и показују најбоље резултате.

Мента јача косе и стимулише њихов раст

Пеперминт садржи витамине А, Ц и Б12, биолошки активна компонента је ментол и друге хранљиве састојке који су корисни не само за здравље већ и за лепоту наше косе. Минт ефикасно чисти косу и кожу главе од прљавштине, има умирујуће и бактерицидно дејство, елиминише иритацију коже, јача косу и елиминише ломљење. Поред тога, ментол који се налази у менте побољшава циркулацију крви, чиме поспешује раст косе и фоликули добити више хранљивих материја.