Суперфоод: Шта је Комбуцха и за шта је добро?

Чајна печурка, како смо обично звали Комбуцху – је популарно пиће, које се сада може купити у продавницама здраве хране. Шта је корисно за Комбуцха?

Сви се сећамо како су у детињству наше мајке у три литре тегле испод газе држале тзв. Печурке од смеђег чаја. У Кини Комбуцха се назива “дугогодишњим напитком”, јер има много корисних и јединствених својстава.

Комбуцха у чаши

Ми позивамо 5 разлога да пијемо Комбуцху овог лета:

Уместо соде

Нико није тајна да слатка газирана пића доносе огромну штету по здравље и личност. Гасификација у Комбучи се формира због природног процеса ферментације. Због тога то не узрокује нелагодност и отицање.

Детоксично време

А знали сте да је Комбуцха одличан деток-дринк, који садржи антиоксиданте, витамине и киселине, формиране на готовој инфузији.

ПРОЧИТАЈТЕ ТАКО: Упознајте, Кино: за оно што волимо ову суперфоод

Све ово заједно доприноси нормализацији јетре и дигестивног тракта. Иначе, да бисте повећали употребу пића, додајте свеже бобице и воће.

Ојачава имунитет

Као што је већ речено, чајна гљива одржава нормалну интестиналну микрофлоро, чија композиција одређује имунолошки одговор организма за 80%. Ако вам хладноћа још увек ухвати, користите Комбуцха са лимуном, циметом и ђумбиром у топлом стању.

Теа Мусхроом

Уместо алкохола

Да, Комбуцха садржи мали проценат алкохола због ферментације и овај проценат је довољан да подигне ваш дух. Поред тога, алкохолна пића су веома калорична, за разлику од чајних гљива. Али будите пажљиви са вожњом након употребе Комбуцхи!

Побољшава метаболизам и држи слику

Током 2005. године спроведене су студије чији резултати показују да чајна гљива побољшава метаболичке процесе у телу и помаже у одржавању облика. Поред тога, ово пиће је толико хранљиво да једна чаша то сатурира тело и елиминише осећај глади дуго времена!