Беат Тхе Флиинг на сету “Ревизорро” добила је две године

Напад у кафићу “Вицториа” у граду Салекхард догодио се прије скоро годину дана, али се чланови посаде програма “Ревизорро” сећају као да се све догодило јуче. Наравно! Као резултат борбе, која је почела након напада особља кафеа, новинари су унапредили своје здравље дуго времена. Оператер популарне изложбе Валентин Герасимов је хоспитализован повредом главе, а водећа Лена Летуцхаиа третирана је због нервног слома.

Фото: @еленапегас

Хитна ситуација догодила се 8. августа 2015. године. Тог дана инспекција Ревизорра појавила се у кафићу Салекхард “Вицториа”. Чим је Летеј провалио чек, запослени у установи били су поред њих. У почетку су покушали да се оправдају, онда су почели да траже да их не превише оцењују, а затим су почели активно показивати иритацију о ономе што се дешавало.

Када је филмска екипа била на трему кафеа, почела је туга, која се претворила у борбу. Лена Летуцхаиа је била приморана да бежи, али њен оператер избегава нападе од нападача нису успели.

Одмах након инцидента, новинари су се жалили агенцијама за спровођење закона. Као резултат тога, отворен је кривични случај због “ометања законите професионалне активности новинара насиљем”. Запослени СК питање 12 свједока, провео седам конфронтације, судско-медицински преглед. И коначно, 3. јуна, завршено је завршно саслушање предмета. Као резултат тога, управља кафе “Викторија” Нарзиев осуђен на две године затвора, власник кафића Арндт и институција запослених Асхуров добио односно један и по година и шест месеци затвора.

“Веома сам задовољан што је влада коначно кренула на заштиту новинара, да су криминалци нису могли да избегну казну, неће извући са нападом на посаду, – коментарисао пресуду Даи Лена Флиинг портала жене. “Верујем да добро увек побије, а зло мора бити кажњено!”