Брзо расту: ко је постао Буттон и друга дјеца из серије

Катиа Старсхова

14 година, добро позната улога: Буттон, “Тата’с Даугхтер”

Након пробе смо се срели са Катијом – девојка са моћима и главним се спрема да наступи у емисији “Плес са звездама” на каналу “Русија 1”. Али разговор је, наравно, почео са Старсхова у серији СТС.

– Дошао сам у кастинг “ћерке Тапе” у доби од пет година, а онда нисам ишао у школу и имао лошу идеју о томе како је пуцање било, – сећа се Катја. “Моји родитељи су ме довели на тестове. Глумица се није осећала, све је схватила као игру у којој сам имао другачији живот. Постала је пријатељица са свим девојкама, иако сам схватила да ме је јака разлика у годинама спречила. Лиза Арзамасова (најмлађа за мном) имала је 12 година, али имам само пет, у то вријеме велика разлика.

Фото: СТС / Русија 1
Уморан на послу?
Катиа Старсхова

– Не, све је било лако и занимљиво. Док није била у школи, била је ангажована у клизању (моја мајка је била фигура) паралелно са пуцњавајем, практикујући у балету леда “Алеко”. И када су се појавиле лекције, пуцање је постало мање, не сваког дана, а не ујутру. Тако сам живела шест година, док сам радила на “татиним ћеркама”. Волела сам да пуцам, али кад сам сазнао, мало сам узнемирен.

Прва такса заједно са родитељима шта је потрошила?
Катиа Старсхова

“Купили смо јоркширског теријерског пса, о чему сам сањао.” Њено име је Ниусха, сада је стару преко седам година, живи са баком.

Након краја “Папиних ћерки” је било скоро пет година, у то вријеме вас није чула. Шта је урадила?
Катиа Старсхова

– Уопште, лед, ако је раније био ваљан, али сада и у паровима. У школи у осмом разреду часова се повећао, тако да се више учити. Приједлози за снимања били су, али они нису изгледали врло искушавајући мами, па су одлучили да не размјењују лед и школу за неинтересантне пројекте.

Испоставило се да је “Плес са звездама” први пројекат, захваљујући којем ћете се поново појавити на телевизијском екрану?
Катиа Старсхова

– Да. И радо сам пристао на овај предлог, јер волим да играм. Са три и по године и до тринаест година била је ангажована у центру развоја естетике и лепоте “Катиусха”, где сам учио уметнички израз, глумачке вештине, вокале. Али најомиљеније занимање за мене било је различитих плесова: фолк, модеран, корак … Сада више не радим у “Катиусха” (у приоритетном леду), тако да сада радо користим ову прилику да поново плешем.

У овом пројекту, као у серији “Тата’с Даугхтерс”, да ли сте поново најмлађи?
Катиа Старсхова

– Испоставило се да јесте. Али у том погледу нема комплекса, они су прошли. Имао сам срежу са партнером Владим Козхевниковим. Он је професионалац. И ја сам – једана поред друге, плесна игра, јер никад није. Влад савршено објашњава све, а када нешто урадим не могу да добијем, нисам љут, али стрпљиво радим на грешкама.

Како се данас обликује дан?
Катиа Старсхова

– Ујутро у школу, онда кући, потом на пробу, после куће, или да тренирамо на клизању, а на вечерњим часовима. Пре седмог разреда био је одличан ученик, ау осмом је било четири. Математика, техничке науке су боље дато … Волим физику, биологију, хемију, језике су такође добри, али теже. Иако је у мојој породици све повезано са страним језицима, а за моје родитеље било је изненађење да сам ишао у математику.

Шта желите да будете?
Катиа Старсхова

– Док је у избору између биохемијског и физичког и математичког правца.

Каријера глумица не привлачи?
Катиа Старсхова

-Не. Ово је веома зависна и изузетно субјективна професија – неко воли једну врсту глумаца, неког другог … У принципу, ништа не зависи од тебе, а шансе су да нећеш имати среће. Мало је увек говорило: кад одрастем, постајем уметник или директор, или доктор. Дакле, данас не искључујем да могу ићи у медицински институт, студирати за хирурга.

И ако изненада нуде улогу?
Катиа Старсхова

– Ја ћу се консултовати са родитељима, а ако је ово занимљив пројекат, онда ћемо се сложити. Док испите у школи нису присутни, превирања са институтом нису почеле, могуће је покушати. Желим нешто интересантно и забавно.

Импресивно? То си ти који нисте видели Денис Схаталин из моје лијепе дадиље! Повуците доле >>