Госпођо Председница: док је девојка из сиромашне породице постала прва дама САД-а

70-годишњи републикански кандидат Доналд Трумп освојио је председничке изборе у Сједињеним Државама 8. новембра. Ово је постало јасно када се пребројавају гласови у Висцонсину. Добио је више од 270 гласова, што је било неопходно за победу.

Прва дама Сједињених Држава била је трочлана супруга Трумпове, 46-годишње Мелање. Дугогодишње је позната у круговима шоу емисија као водећи топ модел, а од 2010. она је дизајнер накита. Такође, вољени садашњи председник САД често пада у оцену сјајних часописа као најславнијих славних. Овим приступом чини се да има сваку прилику да постане адвокат моде и инспирација за дјевојчице широм свијета. Поред тога, прича о њеном животу је веома импресивна: она је рођена у обичној породици у Југославији, онда одустао, прешао да ради у Европи, а након што је упознала Доналд Трумп … Али прво прве ствари.

Фото: Гетти Имагес

Детињство будуће супруге председника

Меланија Трамп (рођене Кнаус) рођен је 26. април 1970. у Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији, у Посавје региону, налази се у ономе што је сада Словенија, сат времена вожње од Љубљане. Њени родитељи су били обични радници, отац – Виктор Кнаус, мајка – Амалиа Кнаус (тренутно су такође живе у Сједињеним Америчким Државама, али често долазе својим кућама, где имају рођаке и пријатеље).

Породица Кнаусс је живјела у конвенционалној кући и није се разликовала од других становника Југославије. Али сада у својој земљи су стварне звезде! И недавно, узгред, бивши посланик Игор Омертса у сарадњи са новинаром Бојана Ватра објавио биографију свог чувеног земљака меланома, који је нагласио да њени суседи и пријатељи су веома поносни на то. Ауторица је такође рекла да је будућа домаћица Беле куће заједно са њеном сестром живела окружена љубави и бригом. Њени родитељи су имали просперитет, али су били врло пристојни и добри људи. Дакле, Америка може бити поносна на нову прву даму!

Након што је студирао у школи, Мелања је уписала Универзитет у Љубљани специјализацију у архитектури и дизајну, али након прве године она је напустила школу у корист каријере модела. Тада словенска лепота привукла је пажњу фотографа и модних дизајнера и није могла напустити профитне уговоре у Европи. И, вероватно, не узалудно. По доласку у Милано, девојка је почела да се појављује на насловницама водећих сјајних публикација и учествује у емисијама познатих дизајнера. Истина, будућа супруга Трумп-а била је врло скромна. Нисмо могли наћи њене интервјуе или личне фотографије тог времена.

Упознавање Трумп

О Мелани говорио свет 1999. године (тада је већ било 29 година), када се преселила у Њујорк да пуца у часопису Аллуре, један од друштвених догађаја сусрео сам се са америчким милионера и власника “Мисс Универсе” Доналд Трумп. Од тог тренутка живот словенског модела се радикално промијенио. На крају крајева, Доналд није сакрио своја осећања за новог познанства и стално је говорио о њој у интервјуу.

Изненађујуће, сама Меланага је новинарима рекла о томе да је Трумп одбио. Наставила је радити у Америци, остајући у сјени познатог дечка. Осим тога, у 2000. години девојка, не знајући да ће једног дана бити супруга председника, он се сложио са искреним пхотосхоот за магазин мушкараца (и онда користити ове слике противнике адут његове кампање).

Мрс. Трумп

Године 2004 (после дугог петогодишњег односа), Доналд Трумп је Мелање направио приједлог за руку и срце. Сложила се. А годину дана касније, 22. јануара 2005. године, удали су се у Еписцопал Цхурцх на Флориди, а затим прославили овај догађај у дворцу Мар-А-Лаго Трумп. На прослави су били политичари (укључујући Хиллари Цлинтон), уметници и друге познате личности.

Затим је свечаност Доналда и Мелање названа један од најскупљих у историји. Пролаза драги бизнисмен отишао у Диор хаљину за $ 200 хиљада., А њихова свадбена торта је имао тежину од 50 метара и био је кревет од ружа …

Дана 20. марта 2006. године рођени су пар дечака, којег су назвали Баррон Вилијам. Он је постао пето дијете Трумпа, који је прије састанка с прелепим удају два пута, а први рођен за Мелање.

Након рођења њеног сина, Меланија Трумп почео је да се ретко појављује на свету и посветила своје време породици. Само 2010. године најавила је да је испунила свој дугогодишњи сан – постала је дизајнер накита.

Када је Доналд одлучио да се кандидује за председништво, Мелања га је подржао. Пратила га је у свим изборним кампањама и често је интервјуисала новинаре. Тако је бивши модел је рекао да жели да постане прва дама САД да се укључе у заштиту права жена и деце. Такође, госпођа Трумп је обећала да ће покушати учинити све што је могуће да заштити дјецу и тинејџере од напада вршњака у друштвене мреже.