Најскупљи кућни љубимци на свету

Тибетански мастиф.

Најскупљи кућни љубимци на свету
Фото: Гетти Имагес

Штене Тибетан Мастифф се може наручити у Москви за $ 8000 (270 000 рубаља). Није највећа цена за то није лепо (на нашем субјективном укусу фемале) Дог – магнат кинески угља купио једну такву Мастиф под именом Хонг Донг, већ за $ 1,5 милиона Спреад била пристојна сума у ​​историји -. Ова раса има око 5000 година, пре него што су мастифи чували тибетански манастири. Веома су чисти, одани и мирни. С друге стране, ако сачувате склониште псето, ти га оставити и исперите, добићете макар захвалан пса, и радост своје биће много осетљивије.

Холандија лоп.

Најскупљи кућни љубимци на свету
Фото: Гетти Имагес

Сви се сећамо да зечеви нису само вредно крзно. Али није јасно шта ће преостали делови зеца теле коштати такав новац. Судија за себе – холандски патуљак са овчарским овчима повлачи 1000 долара. Са просечним трајањем живота од 10 година, то можда није најгора инвестиција.

Посебно су популарни бијели зајци у Новом Зеланду – једна таква пухаста животиња је једном напустила аукцију за 5000 долара. Истој раси припада највећи и најскупљи зец на свету – Дариус, који има личног телохранитеља и осигуран за 1,6 милиона долара.