Тајне ентеријера: суво цвеће у кући

суво цвеће у кући
Суво цвеће у кући су и лепе и опасне.
Фото: Гетти

Суво цвеће: бити или не бити?

Могу ли задржати суво цвеће код куће? Ово питање не може се недвосмислено рећи.

Постоји мишљење да осушено цвеће има негативну енергију. Поред њих, особа се осећа слаба. Они могу довести до живота у болничкој соби, несрећи и другим проблемима. Веровати у ове знакове или не, то је лично питање за све. Међутим, о болести, изјава је прилично фер. Сухе биљке су одлични колектори за прашину.

Удисање прашине не може се назвати здравим. И ако је породица астматична, то је генерално као смрт за њега

Због тога је у таквим случајевима неопходно одбацити категорично од сувог цвијећа.

У другим ситуацијама, ако постоји велика жеље да се кућа осуши, не држите је дуже од 1-2 месеца. Затим одбаците или замените новом. Међутим, у овом питању постоје компромиси. Дозвољено је сушење букета, ако су повезани са неком врстом свечаног и пријатног догађаја. На пример, вјенчање. Верује се да у овом случају, напротив, цвеће ће заштитити младу породицу, издвојити позитивну енергију.

Просторије за дневну собу, дечије собе и спаваће собе боље је не украшавати такве радове цвећа. Али у кухињи они стављају. Можете поставити икебану иу купатилу. Сушени цвет може неутралисати водену енергију.

Постоји још једна нијанса: не можете складиштити само социјално-цвијеће и пупоље. Али стебла и лишће се могу осушити без страха. Није ни чудо што су у древним временима у земљи кочи обесили грожђе сушених биљки: лаванда, цикорија, танси.

Како правилно исушити цвеће?

У сваком случају не би требало да се ради у затвореном простору. Лоша опција се исушује у вази воде. Боље је сушити на ваздуху, на примјер, на балкону. Пазите на температуру, треба да буде најмање +10 степени. Процес може трајати од 5 до 15 дана.

Ако желите сушити цвијеће с малим и не превише густим пупољцима, други начин ће учинити. Поставите пупољке на неколико слојева папирних пешкира или ткивног папира тако да они не дођу у додир. На врху, поставите још неколико слојева папира и ставите под штампу (масовне књиге ће радити). Након 18-21 дана добићете лепо осушено цвијеће.

Дакле, суво цвеће може бити у вашој кући, али не заборавите да их с времена на време мијењате.