Izbira urednika: 5 knjig, od katerih se ne morete odtrgati

Knjigarna vedno izgine, ker je toliko novih knjig! Da bi rahlo olajšali izbiro, ponujam pet mojih najljubših knjig, od katerih jih bo težko odvrniti.

“Skrivnostna zgodba o Billy Milligan” Daniel Kies

Med njegove najljubše knjige, ki jih berejo v eni sapi, neverjetno in grozljivo zgodbo o Billy Milligan, ki trpijo zaradi disociativno motnjo identitete. Ta dokumentarni roman podrobno pripoveduje o 24 alter-osebnosti, ki so se v svoji posesti mislih Billy in lahko počnejo, kar želijo. To povzroči motnja, pri kateri je bilo novi vidiki osebnosti in zakaj je bil Billy oproščen kaznivega dejanja, ki ga je storila – vse to boste našli v eni izmed najbolj zanimivih knjig “skrivnostno zgodbo o Billy Milligan.”

knjige, ki se preberejo v enem dihu

«22.11.66» Stephen King

Fantastični roman Stephena Kinga vas bo odpeljal nekaj dni, videli boste! Ta knjiga se bere v enem sapo in govori o potovalcu, ki želi preprečiti ubijanje John F. Kennedyja. Čeprav je nekaj dni pred dogodki opisal glavnega junaka Jakoba Eppinga in ni verjel, da je taka stvar možna, se z navdušenjem ukvarja s tem. V knjigi čakate na Ameriko 60, stalno potovanje, skrbno načrtovanje vsakega koraka in, seveda, ljubezen.

PREBERITE TUDI: Sumiranje: najboljše knjige leta 2017, ki jih morate prebrati

knjige v enem sapo

“Zbiralec” John Fowles

Ali ne veš, kaj bereš? Bodite pozorni na knjigo “Zbiralec” John Fowles! Roman govori o Fredericku Cleggu, mladeniču, ki dela kot uradnik in v prostem času zbira metulje. Toda na eni točki se odloči, da se ne bo ustavil le na njih in ugrabil dekle, ki je že dolgo občudoval. Frederic je prepričan, da se bo življenje z njim lepo zaljubilo vanj. Ampak je tako? Kakšen odnos se lahko razvije med ugrabiteljem in njegovo žrtvijo?

najbolj zanimive knjige

“Veliki Gatsby” Francisa Scott Fitzgeralda

Najverjetneje ste že seznanjeni z neverjetno tragične romana Ameriški Francis Scott Fitzgerald, ki se ne dotika žensko srce. Ena od knjig, ki se bere vetrično in pušča lahka usedlina na dušo. Če imate radi Amerika, 20s, blišč in glamur časa, lepo ljubezensko zgodbo – ta roman je prav za vas.

PREBERITE TUDI: Preberite in se zaljubite: 5 najboljših romantičnih romanov

kaj brati

“451 stopinj Celzija” Ray Bradbury

Znanstvena fantastika roman Ray Bradbury vas bo popeljala v povsem nov svet, v katerem je za shranjevanje in branje knjig zločin, in ljudje ne sme kritično razmišljati in razmišljati o smislu življenja. Glavni junak zgodbe, Guy Montag, deluje kot “gasilec” – prižge knjige. Toda kmalu začne razumeti, da to delo očitno ne koristi človeštvu.

ki se preberejo naglas