Obtočno usposabljanje za izgorevanje maščob: prednosti in slabosti

Ta vrsta usposabljanja je priznana kot ena od najboljših za pekočo maščobo in ohranjanje mišic. Ampak ni vse tako preprosto. Pravimo, kako narediti krožno usposabljanje pravilno, da bi dobili lepo telo z reliefno stiskalnico in elastično zadnjico.

Circuit Training – eden najbolj priljubljenih poklicev trenerji, saj pomaga, da izgubijo težo, ki jih kurjenje maščob in ne mišične mase. Ona je, mimogrede, naredite vse akterje v filmih Marvel, vključno z Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana, Karen Gillian in drugi. Njihov trener Bobby Neurje v intervjuju dejal, da so dekleta, ki se ukvarjajo v nekaj urah na dan pred streljanje, gibanja razuchivaya “filmski bitki”, ampak za hujšanje in ohranjanje vse svoje olajšave on “vožnja” na usposabljanju vezje. Zakaj? Ker so te vaje, ki pomagajo hitro gorijo podkožne maščobe, hkrati pa ohranjajo mišice. To pomeni, da relfno tisk, elastična rit in lepe noge, da smo lahko videli na zaslonu – ne zaslužijo osenčevalnikov in krožno usposabljanje.

In v krožnem usposabljanju svojih oddelkov v razstavi “Največji zguba” so prisilili fitness guru America Gillian Michaels. Je vredno povedati, da so njeni “borci” osvojili oddajo, ki pade več kot 70 kg?

krožno izpadanje telesne teže

Na splošno ni mogoče zanikati krožnega izobraževanja, če želite hitro izgubiti težo. Toda kako jih lahko naredijo pravilno, in kaj so?

Kaj je krožno izobraževanje?

Vadbeno usposabljanje za dekleta je niz vaj, od katerih se vsaka naredi v enem pristopu brez prekinitev. Pri vsakem pristopu bo najmanj 10 ponovitev (približno 30 sekund na vajo), ki se izvajajo hitro. V pravem kompleksu se s kardio izmenjujejo večje vaje za moč. Lahko delate tako s težo sindikalnega telesa kot tudi z drgnjenjem in utežmi. Vaje imajo zelo visoke stroške energije za kratek čas, zato lahko dobite dobre rezultate v 30-minutni vadbi. Minimalni čas usposabljanja je 30-40 minut 3-4 krat na teden.

Dejansko je med vajami lahko odmik samo preobremenjen, to pomeni, da se premakne na naslednjo držo. To je pristop, ki vam omogoča, da v najkrajšem možnem času spalite maščobe in ustvarite nekaj mišic. Ja, to so različni procesi: zaradi aerobnih obremenitev se pojavi proces katabolizma (cepitev), toda zaradi sile obremenitve je v njej vključena maščoba, ne mišice. Medtem je prisoten anabolizem mišic. Pravzaprav je maščoba opečena, postopoma se nadomesti z mišicami. In potem še en bonus – več mišic, hitreje se presnavlja, hitreje izgubite težo.

Prednosti in slabosti krožnega usposabljanja za deklice

Očitne prednosti so:

 • hitro in učinkovito hujšanje
 • “risanje” mišičnega reliefa
 • povečana vzdržljivost in moč
 • prihranek časa
 • odlična kardio obremenitev
 • Lahko opravite doma brez vaditelja

Ampak obstajajo krožna križišča in slabosti.

Škode:

 • povečano kardio breme ni primerno za ljudi s srčnimi boleznimi
 • ni primeren za tiste, ki trpijo za VSD, artritis, povečan intra-intrakranialni tlak
 • Ne moreš opravljati sedenja na mono-dietah.

Pravila krožnega treninga za hujšanje

Če želite izgubiti težo, brez škode za zdravje, je vredno upoštevati več pravil. Prvič, ponovimo zgoraj navedeno, ne morete izvajati krožnega usposabljanja za dekleta, ki sedijo na strogih dietah. Prehrana mora biti uravnotežena, z visoko vsebnostjo beljakovin in zmerno vsebnostjo zdravih maščob in ogljikovih hidratov. Vaje so zelo energetsko intenzivne, zato se dnevna količina kalorij lahko poveča z 1200 na 1500-1700 (odvisno od dolžine treninga, vaše teže in višine). V tem primeru boste še vedno izgubili težo, zato ne skrbite. Tukaj je nekaj pravil za krožno usposabljanje deklet:

 1. Ne pijejte kave in ne jejte 40-60 minut pred vadbo (zaužijete lahko le 30 gramov temne čokolade, da povečate vzdržljivost ali posebne dodatke, ki jih predpisuje zdravnik). Boste tako usposobljeni, da lahko popoln želodec povzroči bruhanje. Kava v športu povzroča zgago, zato je bolje, da se tudi odreče.
 2. Hej avtobusi – vaje, ki se izvajajo pravilno, kot “Skive” ali spremeniti zase, tako da kako lahko prenese obremenitev iz mišic za sklepe, ki škodijo vašemu telesu.
 3. Osnovno fizično usposabljanje – ne hitite za 40-minutne nastavitve, če prej, razen za hojo po pisarni, se ni naložilo. Začnite z najmanjšim časom, postopoma povečajte obremenitev.
 4. Dobro počutje – če se počutite bolne, omotičene, “zabodite” bolečino v srcu in ustavite vadbo.

Delite lahko krožno vadbo za delo z različnimi skupinami mišic, vendar pa bo učinkovitejše izvajati vaje za vse skupine.

Izvedba krožnega treninga mora biti vsaj 3-4 krat na teden. Če želite hitro izgubiti težo, naredite to vsak dan pred večerjo. En dan na teden, odpeljite za poln počitek – brez fiznagruzok, tako da se mišice obnovijo.