Povlecite zanke: kaj je TRX usposabljanje in kako izgubiti težo s svojo pomočjo?

TRX usposabljanje je postalo eno najbolj skrivnostnih in kompleksnih področij v sodobni fitnesi. Razumemo, s kakšnimi nameni je treba nasloviti na TRX, kakšne rezultate daje in za katere se najbolj približuje.

TRX (Total Resistance Exercises) – sistem treninga, katerega glavna oprema je elastična gumijasta zanka z obroči na koncih. Na začetku so takšne vaje izvajali ameriški pehotci, ki so morali vzdrževati obliko brez neuspeha, vendar za to ni bilo potrebnega prostora in simulatorjev. Zato so bili v igri vse vrste vrvi, vrvi in ​​celo pas kimona, na katerem bi se lahko ukvarjala vojska.

TRX usposabljanje za dekleta fotografijo

O usposabljanju

Takoj upoštevajte, da je TRX usposabljanje precej zapleteno, zato se morate prilagoditi temeljitim in trdim delom. S pomočjo vadbenih kompleksov na tečajih se podaljša vzdržljivost, vse mišične skupine se zdravijo in izboljša raztezanje. Med vajami so standardni čepi, push-upi, pull-upi in črpanje tiska, toda pasovi, v katerih so noge in roke pritrjene, ustvarjajo dodatno obremenitev. To je odlična možnost za ljudi, ki želijo zožiti svoje telo in jih narediti lepše in reliefne. Ampak ne bodite presenečeni, če bo naslednje jutro po prvem treningu težko priti iz postelje – se bo čutila kvalitativna študija vseh mišic.

PREBERITE TUDI: Odlično po rojstvu: skrivnosti harmonije Irine Šejka

Dekle s tečajem TRX fotografija

Z TRX lahko tudi spustite več kilogramov. Da bi to naredili, bo trener razvil primeren nabor vaj, ki bo namenjen zajemanju maščob, usposabljanje pa bo potekalo v bolj dinamičnem načinu.

Eden od navdušenih ljubiteljev te smeri v fitnesu je “angel” Victoria’s Secret Isabelle Goulart. Deklica se redno ukvarja z zankami in vaje izvaja v svoj profil v Instagramu. Rezultat na obrazu – idealna slika in lepo poudarjene mišice naredijo milijone deklet ljubosumne in si prizadevajo za isti rezultat.

Isabelle Goulart je oboževalec fotografij treninga TRX

TRX ravni

Trening TRX obstaja na dveh ravneh: začetni in napredni. Lažje je začeti usposabljanje za ljudi s športnimi izkušnjami, v katerih je telo že pripravljeno za fizično napor. Toda tudi začetniki lahko varno preidejo v razrede – kar je najpomembneje, ne obupajte pri prvih težavah. V vsakem primeru je za začetnike vredno prijaviti tečaj za začetnike, saj se morajo mišice prilagoditi zahtevni obremenitvi in ​​telesu, da se naučijo nove vrste vaj.

TRX v telovadnici

Kje in kako ravnati

Edinstvena prednost TRX-a je sposobnost, da se s tem ukvarjate kjerkoli in kadarkoli. Posebne tečaji, prstani in nosilci lahko kupite v trgovini za športne izdelke in opremite svojo telovadnico doma ali celo na vrtu. Vse te naprave so precej drage, vendar obstaja še ena možnost. Sodobni športni kompleksi vse bolj povečujejo svojo ponudbo te vrste usposabljanja – med njimi Sportlife, Sportland, 5 elementov in številne druge športne dvorane. Ko ste kupili klubsko kartico, se lahko prijavite kot individualno usposabljanje in sodelujete v skupini.

Foto: depositphotos, gettyimages